Exclusief voor abonnees

Survivalgids voor tropische warmte: goed slapen? Eerst warm douchen

Photo News
Het wordt de komende dagen tropisch warm en ‘s avonds zal het nauwelijks afkoelen. Dat betekent puffen en blazen, en ‘s nachts wakker liggen van de warmte. Hier verzameld: de beste tips en adviezen om het koel te houden: thuis, op de werkvloer en onderweg.

Waarom hebben veel mensen toch zo’n last van slapeloosheid bij zomers weer? Het antwoord is verrassend overzichtelijk. Een goede, diepe slaap bereiken gaat bij voorkeur samen met een verlaging van de lichaamstemperatuur. Als het bloedheet is op je slaapkamer heeft je lichaam veel moeite om af te koelen. En dus ook om het stadium van diepe slaap te bereiken.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Steve Van der Vekens het is inderdaad veel verstandiger om warm te douchen dan koud. 1 omdat het je aderen openzet en je licvaam dus sneller afkoeld en 2 omdat je na het douche dus minder transpireert door het warmte verschil. Als ik in Brazilie ben dan douche ik 3 maal per dag 2 keer warm en 1 keer lauw. En Airco gebruik ik nooit in de auto en heb ik niet in huis.

 • Berten Bibber

  Je kan ook de airco aanzetten dat helpt ook naar het schijnt.

 • Richard Tolenaars

  'survivalgids' Dat is toch echt wel om te lachen. Een paar dagen warm en het land en de media staan op hun kop. Niets gewend hier.

 • Vince Janssens

  warm water zet wel degelijk uw aders open waardoor die NA de warme douche (wanneer je dus in slaap wilt vallen) veel harder afkoelen. Nu hier staan ze al te wapperen bij 40 graden maar ik verzeker u in ECHT tropisch weer dat je met een koude douche evenveel baat hebt als in de Sahara een fles alcohol tegen de dorst te drinken. maar sommigen hebben hier blijkbaar enorm ervaringen in tropische gebieden...

 • Janin Vandermaelen

  AMAAI, hier wordt nogal wat afgezaagd. Volgende week 15° minder en op tijd een plens regen over ons vel, dan content? Zieke mensen, arbeiders mensen in een rusthuis : dat is andere koek.