Exclusief voor abonnees

Succesvol afvallen met een peperduur pilletje: volgens Amerikaanse wetenschappers kan het

Getty
'De heilige graal tegen obesitas', zo doopten wetenschappers afslankpil lorcaserin na een langdurige Amerikaanse studie. Het middel vermindert de eetlust zonder risico op hartproblemen, maar Belgische diëtisten zijn sceptisch: "Gewicht verliezen is veel complexer dan je hongergevoel onderdrukken."

Een veilige dieetpil die écht werkt: na vrouwenbladen claimen nu ook wetenschappers die gevonden te hebben. Uit een onderzoek bij 12.000 personen met overgewicht en obesitas gedurende 3 jaar en 4 maanden, concluderen Amerikaanse onderzoekers dat lorcasterin het eerste afslankmiddel is dat je langdurig kan nemen zonder het risico op hartproblemen. Twee pilletjes per dag werken in op chemicaliën in de hersenen, waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt. Na één jaar verloor 39% van de deelnemers minstens 5% van hun gewicht, tegenover 17% van de controlegroep die een placebo kregen.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hanne Claes

  de gastric bypass zorgt ervoor dat je maag kleiner is en je niet veel kàn eten. da's heel iets anders dan de "eetlust beperken". Mensen die te zwaar zijn hebben over het algemeen iets meer problemen dan "geen wilskracht". Maar mensen met een normaal gewicht kunnen dit natuurlijk onmogelijk begrijpen.

 • Sylvia Nuyts

  De gastric bypass is er nog niet zoveel jaren. Men weet nog niet wat de bijwerkingen zijn op termijn. Gezonde voeding beweging en veel water drinken zodat de afvalstoffen kunnen geëlimineerd worden en wilskracht natuurlijk. Bij een keer zondigen de moed niet opgeven.

 • Jeroen van Gestel

  De Gastric Bypass zorgt er ook voor dat je eetlust beperkt word, en dit werkt ook heel goed. Dus ik denk dat dit pilletje wel goed zal werken. En de prijzen voor alles wat medisch is, is in amerika allemaal enorm duur, misschien zal dat hier minder zijn, of zelfs vergoed worden indien voorgeschreven door dokter

 • piet devlieger

  Als je met een pak chemicaliën maar 5 % van je gewicht kan verliezen in 1 jaar dan is dat maar een triestig resultaat. Dat kan iedereen die overgewicht heeft zonder pillen en zonder moeite in 1 jaar. Gewoon een klein beetje minder eten en je verliest snel anderhalve kilo per maand. Ik zou liever het risico van zo'n pil niet nemen.

 • paul van de velde

  diëtisten zien niet graag hun inkomen verliezen wat ik ook begrijp.