Waarom vrouwen dol zijn op pyjama's

Woody
Uit het Grote Slaaponderzoek van Het Laatste Nieuws blijkt dat vrouwen graag in pyjama slapen. Ze verkiezen het boven lingerie of een oude T-shirt. Logisch, vinden wij. 10 redenen waarom wij gek zijn op onze pyjama.

1. Pyjama = ontspanning. Eindelijk die werkplunje uit, de me-time kan beginnen. Zodra je je favoriete onesie aantrekt voel je de stress van je afglijden.

2. Een pyjama aantrekken voelt een beetje als jezelf knuffelen.
Zachte stofjes, lekker warm.

3. Het is een catwalktrend. Maar écht hoor. Celebs durven zelfs in pyjama de straat op. Oké, dan wel een exemplaartje van Dior, maar toch.

4. Je hebt steeds meer keuze. Streepjes, pastel, felle kleurtjes, stijlvol greige. Hoe kan je aan die verleiding weerstaan?

5. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt: pyjama's worden steeds mooier. Je mag er in gezien worden. Geen probleem dus als de postbode aanbelt terwijl jij nog aan het loungen bent in nachtkledij.

6. Je past beter bij je knuffelbeesten. Of bij die van je kinderen. Oeps, betrapt.

7. Het zit gewoon zo comfortabel! Zalig toch om even geen knellende panty te voelen of je niet in een smalle jeans te moeten wurmen.

8. Nostalgie! Een pyjama brengt je terug naar tijden van warme melk, sprookjesboeken en sleepovers.

9. Je bespaart serieus op de energierekening, want jij zit lekker knus in je pyjama, geen last van frisse nachten.

10. Het is gewoon zo gezellig. Wat is er leuker dan je in een comfortabele, zachte, leuke outfit op de bank te nestelen met een verslavende Netflix-reeks en een heerlijk kopje thee binnen handbereik. Trouwens, je kan je pyjama ook matchen met je favoriete serie: vleugje seventies voor Vinyl, classy peignoir voor House of Cards, sexy shorts voor Sex and the City, oranje onesie voor Orange is the New Black...

Woody
Woody