Ga naar de mobiele website
^ Top

Salmonella in kippenbouten en kipbrochetten uit onder meer Carrefour en Lidl

thinkstock
De voedselproducent Paas Foods roept kippenbouten en kipbrochetten terug omdat  salmonella is vastgesteld. Het bedrijf vraagt om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel, waar het terugbetaald zal worden.

Bij een controle van Paas Foods werd salmonella vastgesteld in de producten onderbout paprika, bovenbout paprika, kip brochet en kip brochet paprika/ui. Het gaat specifiek om de producten met lotnummer 100722, die 12/08/2017 en 16/08/2017 als houdbaarheidsdatum hebben.

Koorts, krampen, diarree
De producten werden verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour market, Horeca Totaal, Intermaché, Lidl en Geyskens Delikatesen.

De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Klanten die het product gegeten hebben en symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

De producent benadrukt wel dat het gezondheidsrisico enkel bestaat bij rauwe consumptie of onvoldoende verhitting. Als het kippenvlees volgens de instructie op het etiket wordt bereid, is het gezondheidsrisico uiterst klein.

Voor meer info kunnen klanten terecht op het nummer 089/77 99 83.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Danny Van Aelst

  Wat mogen we nog wel eten?

 • Kevin Perremans

  Wat is er nog wel veilig in dit België landje

 • Steve Van der Vekens

  Het zijn de 'broeders der vegetariërs' die willen dat we geen kip meer verkopen.

 • Peter P

  Dat is al altijd zo geweest , nu komt het gewoon in het nieuws en draaien ze weer een rad voor onze ogen !

 • Van Eersel Guy

  De kippen hebben het gedaan

Meld een bug