Exclusief voor abonnees

Roken mensen minder als het pakje merkloos is?

Getty Images
Weg met de logo’s en karakteristieke lettertypen. Vanaf 1 januari 2020 mogen sigaretten in België alleen nog verkocht worden in neutrale groenbruine verpakking met afschrikwekkende foto. Dat is althans het plan. Tabaksreus British American Tobacco vecht de regeringsbeslissing aan bij de Raad van State. “Er is geen enkele wetenschappelijke studie die bewijst dat door neutrale pakjes mensen minder zouden roken”, zegt een woordvoerder in De Standaard. Klopt dat?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Van der Cruyssen

  Niets zo gemakkelijk als stoppen met roken. Zelf al tientallen keer gelukt.

 • Johannes Smikkelson

  Heb jaren gerookt. Heb op een gegeven moment bet meer gerookt toen ze afbeeldingeb op de pakjes zetten want ik wou ze allemaal verzamelen...

 • Jan Van Gent

  Altijd moeten ze van alles uithalen op de mensen te verbieden bepaalde zaken te doen . Als iemand ‘verslaafd’ is dan maakt het niet veel uit of het pakje nu vol doodskoppen staat, de inhoud is wat telt en wat vooral telt is wat de staat incasseert aan tax want waarom mag er nog in de auto worden gerookt denk toch iets gevaarlijker dan uw gsm in uw hand te houden . Moest je weten hoeveel geld er in brand wordt gestoken op weg naar het werk ... al die inkomsten verliezen zeker ?? Achterbaks !

 • Nick Lersberghe

  De bedoeling is niet per se dat mensen gaan stoppen met roken maar dat er geen mensen meer beginnen. Eenmaal je verslaaft bent, maakt het pakje niks meer uit. Mensen die nu al roken zullen uiteindelijk wel stoppen, al dan niet in goede gezondheid. Als er niemand bijkomt, zal het probleem zichzelf oplossen.

 • Sandra Peeters

  Hahahah, serieus niet beste hypocriete overheid. Velen rollen hun sigaretten zelf. Alsof een heroïneverslaafde er naar kijkt welk merk. Beseffen mensen hoe verslavend dit is. Klagen en tegelijk zieke mensen beroven via BTW. Wil je de overheid en de rest van de hypocrieten kloten, stop met roken. En ja, je kan stoppen zonder al die poespas van tabakologen, en je bent niet verplicht af te bouwen. Korte pijn gaat ook, spreek uit ervaring.