Exclusief voor abonnees

Radicaal ketodieet van Sergio Herman: niemand houdt het vol en soms verlies je spieren in plaats van vet

Sergio Herman
Steven Richardson Sergio Herman
Ook Sergio Herman zweert nu bij een keto-dieet. “Eieren, spek, mayonaise, kaas, vette vis. Mag allemaal, want vet eten mag. Koolhydraten niet. En ook alcohol en suikers niet”. Specialisten huiveren als ze de chef-kok horen getuigen over de zes kilo die hij al kwijt is. Dat wekt navolging, weten ze, maar het radicale dieet is niet zonder risico’s.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Dorpe

  Als arts raad ik het keto dieet zeker aan. Koolhydraten doen de insuline sterk stijgen en insuline is het hormoon dat je dik maakt en ervoor zorgt dat je niet kan vermageren. Door de koolhydraten sterk te beperken kan je vermageren zoveel als je wil. Meer dan 80 % van de mensen met diabetes kunnen genezen met het keto dieet en dit zonder medicatie. Ook bij een aantal andere ziektes ziet men goede resultaten. Als je aantal maaltijden beperkt tot 2x per dag (2xdieet) heb je nog meer resultaat

 • jozef vermeeren

  Misschien alles maar met mate eten? Leven mag ook aangenaam zijn...Eén sigaartje 's avonds met één cognacje... Ach denkt iemand nu echt dat je daar het loodje door gaat leggen? Leven is dodelijk vergeet dat niet...

 • magda verheyen

  Ik heb ook precies hetzelfde dieet gevolgd. Van Nicolai Worm. Ben op een jaar 45 kilo afgevallen.In topvorm, veel energie, en helemaal geen spierafbouw. Iedere Dr of specialist vroeg hoe ik zoveel afgevallen was. Kreeg van Allen hetzelfde antwoord, prima, doe zo voort. En is voor mij het gemakkelijkste dieet.Lekker eten, met veel smaak, veel fruit, groenten, vlees, vis, kaas, spek eieren, en heb heel veel mayonaise gegeten,zelfs fondue .Stond op het randje van diabetics, alles weg.

 • Isabelle Seru

  Dan moet je het wel volhouden, anders kg dubbel terug... maakte dit mee met Sandra Bekkari/Pascale Naesens methode. Geldt voor elk dieet trouwens.. Je moet gewoon een gezonde levensstijl kweken dmv beweging en FDH ;-) FretDeHelft. De porties zijn vaak te groot.

 • Roger Geens

  Men kan ze nog niet wegsteken omdat er te weinig plaatsen beschikbaar zijn .Om te controleren of zulke zever juist is ,moet je eerst een bloedstaal laten nemen bij de huisarts en 3 maanden later een nieuw staal laten nemen ,dan zul je zien welke uitslag het geeft als je dat alles eet wat die onverantwoordelijken je voorgeven wat gezond is . Checken is zeer belangrijk .