Powertip 2 van Claudia: Choco Granola

Lannoo
Claudia van Avermaet is sportleerkracht en gezondheidsblogger. Met yoga, meditatie, mindfulness en gezonde voeding probeert ze zo gezond en gelukkig mogelijk in het leven te staan. Elke ochtend deelt ze hier een powertip om je dag goed te starten (volg de hele reeks voor een energieke start van de lente).

Is het gelukt om jouw crow squat (powertip 1) in te plannen in je dag? Dan ben je volgens Claudia klaar voor de volgende tip: "Lichaamsbeweging is essentieel voor een Power dag. Toch is je voeding minstens even belangrijk om je lichaam helemaal Power te maken. Vanaf het ontbijt kan je best al vitamines opnemen." Claudia bracht daarom een gezond ontbijtreceptje mee, Choco Granola, waar onder meer raw cacaopoeder in zit. Claudia is er verzot op: "Niet voor niets wordt raw cacaopoeder voedsel van de Goden genoemd. Het bevat immers alle voordelen van chocolade, maar dan zonder suiker, zuivel en andere chemische rommel."

Choco Granola

Wat heb je nodig?
- 250 gr havermout (kan glutenvrij)
- 150 gr gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
- 4 el kokosrasp
- 4 el pompoenpitten
- 4 el zonnebloempitten
- 2 el lijnzaad
- 3 el raw cacaopoeder  
- 1 el olijfolie
- 4 el honing of maplesiroop
- 4 el kokosolie  
- Superfood: gedroogde bessen, gojibessen, moerbeien, gedroogde vijgen

Hoe maak je het klaar?
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Leg bakpapier op de bakplaat.
3. Smelt de kokosolie op een laag vuur.
4. Neem een kom en meng de havermoutvlokken met de noten, het lijnzaad, de pitten, de kokosrasp en het cacaopoeder.
5. Giet er de honing, kokosolie en olijfolie over. Meng alles goed door elkaar met een houten spatel.
6. Verspreid het mengsel over de bakplaat en zet de granola 20 minuten in de oven op 180°C. Roer regelmatig eens in de bakplaat.
7. Laat de granola even afkoelen en doe er het superfood bij.

Smakelijk!

Lannoo