Ga naar de mobiele website
^ Top

Plastische chirurgie voor opvallende kin steeds populairder

Thinkstock
Cosmetische operaties om de kin wat prominenter te maken, zijn de snelstgroeiende trend onder Amerikanen. Vooral 40-plussers laten implantaten in hun kin aanbrengen, zo blijkt uit een verslag van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS).

Zowel mannen als vrouwen laten hun kin aanpassen, met een totaal van 20.680 operaties vorig jaar. Bij mannen is het aantal operaties 76 procent, bij vrouwen 66 procent. Dat brengt het gemiddelde op een stijging van 71 procent.

De stijging wordt vooral toegeschreven aan de veroudering van de babyboomers. "De kin en de kaak horen bij de eerste gebieden waar de veroudering zichtbaar wordt. Door de aanpassing willen ze hun jeugdige uiterlijk herstellen", aldus de Malcolm Roth, voorzitter van de ASPS.

Arts Darrick Antell uit New York voegt daaraan toe: "We weten dat CEO's vaker een sterke kin hebben. Dus mensen associëren een sterke kin met meer gezag en zelfvertrouwen."

Maar ondanks de snelle stijging blijven de aanpassingen van de kin nog ver achter borstimplantaten, liposucties en neuscorrecties. Vooral borstoperaties zijn nog steeds erg populair, want die vormen één kwart van alle chirurgische ingrepen.Meld een bug