OPROEP. NINA zoekt mensen die succesvol afvielen met intermittent fasting

Getty Images/iStockphoto
Tal van Hollywoodsterren, influencers en andere bekenden zweren erbij én het was de meest gegoogelde dieetzoekterm in 2019: intermittent fasting oftewel periodiek vasten is een hype van jewelste. Maar werkt het ook écht? Dat willen wij van jou weten!

Recap: bij het vastendieet eet je gedurende bepaalde periodes niet of minder. Er bestaan heel wat verschillende variaties, al zijn er 2 vormen die het vaakst voorkomen. De eerste manier, intermittent fasting, speelt op dagniveau. In het 16:8-protocol eet je 16 aaneengesloten uren niet, terwijl je in de overige 8 uur normaal eet, en wat je wil. Bij de tweede manier, alternating of alternated fasting, vast je 2 dagen per week, ook wel bekend als het 5:2-dieet. Aanvankelijk mocht daarbij 2 dagen niet meer dan 500 calorieën voor vrouwen en 600 voor mannen geconsumeerd worden. De andere dagen at je wat je wilde. Nu zijn de vastendagen verhoogd naar 800 kilocalorieën en op de 5 andere dagen eet volgens het mediterrane voedingspatroon.

Waagde jij je ook aan dit dieet, verloor je daarbij heel wat kilo’s én wil je jouw ervaringen met ons delen? Stuur dan een mailtje met je gegevens en je succesverhaal naar nina@hln.be. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Camillus Breugelmans

  Uit eigen ervaring en zonder kosten. Reeds lang hou ik me aan de regel ‘scheid vlees en melkmaaltijden’. Nu eet ik als avondmaal slechts stukje appel of enkele noten. Gunstig gevolg : geen oprispingen meer en 7 kg vermagerd in evenveel maanden.

 • Bernd Vaes

  Intermittent Fasting? Wat is dat nu weer? NINA is wel de kampioen om de nederlandse taal te verkrachten.

 • ANN FIEUW

  Tot 3 jaar geleden was ik altijd op dieet, afvallen en weer bijkomen, jojo-effect, eet- en snoepbuien. Tot ik de klik maakte en nu eet ik 3 x per dag wat ik wil, niks meer tussendoor, ik drink enkel water tussen de maaltijden in. En ook na het avondeten eet ik niks meer tot aan het ontbijt. Resultaat : 25 kg eraf, die er tot op de dag van vandaag nog altijd af zijn.

 • Karla Desmet

  ik eet al jaren niets tussen 19h en 7h. en soms zelfs niet tot 12h30, omdat ik het ontbijt heel dikwijls links laat liggen. ik snoep zelden, zal eerder fruit nemen. ik eet 's middags omdat iedereen eet. en als ik 's avonds geen goesting heb om te koken, eet ik of een appel, een potje plattekaas zonder iets bij of een restje van de dag ervoor. en ik ben een zwaargewicht. wel met schilkdlierprobleem waarvoor ik al +5 jaar medicatie neem. 't is allemaal niet zo eerlijk verdeeld, ee...