Exclusief voor abonnees

Opletten met parfum en aloë vera, dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen

Dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen.
Steven Richardson Dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen.
Zonnebrandproducten bestaan doorgaans uit 60 à 70 % water en olie, 10 à 20 % uv-filters en 10 à 30 % toevoegingen. «Zowel in de filters als in de toevoegingen kunnen allergie-opwekkende stoffen en/of hormoonverstoorders zitten waar kinderen beter niet mee in aanraking komen», weet dermatoloog Thomas Maselis. Hij controleerde niet alleen de smeerbaarheid en het gebruiksgemak, maar ook de ingrediëntenlijst van twaalf zonneproducten voor kinderen. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • carine francoys

    Beter zonnecrème kopen zonder parfum en parabenen...Is heel erg ongezond met al die rommel er in...zelfde met die geurkaarsen en geurstokjes...allemaal chemische rommel...bij mij komt dat niet in huis...hoe komt het denk je dat mensen meer en meer last krijgen van allergieën...

  • Elke Claes

    Parfum is de grootste rommel die er is, en ze steken het tegenwoordig zelfs in maandverbandjes. Meer en meer mensen reageren hierop, en toch moet je heel hard zoeken achter produkten zonder parfum.

  • ronny cockuyt

    Heb mij laten wijsmaken dat zonnecreme van 50 meer schadelijk is dan 30,daar ze er meer chemische rommel in moeten steken om aan 50 te geraken. Misschien wel beter om te beschermen tegen de zon maar,minder gezond is.