Omdat we ook gewoon mogen leven: geïnspireerd op de Coca-Cola infografiek is er nu de spekparodie

Thinkstock, JD Foods, Bacon Salt
De Britse apotheker Niraj Naik scoorde een hit van jewelste met zijn markante en vooral onthutsende infografiek over de invloed van een blikje Coca-Cola op ons lichaam. Maar de reacties zijn erg verdeeld. De ene beweert "nooit nog cola te zullen drinken", de ander vraagt zich hardop af "of we nog gewoon mogen leven?". Onder het motto "ja, dat mag" duiken er nu online enkele heerlijke parodieën op de infografiek op. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met ons als we spek eten?

Consternatie alom toen de infografiek van Niraj Naik viraal ging. Op algemeen verzoek zwierde de apotheker later ook nog de infografieken van de 'light'-versies van Coca-Cola online, met opnieuw een wereldwijde schokgolf als resultaat.

Maar er is ook veel kritiek. Want ook al zijn de beweringen in de infografiek meestal wel op een bepaald vlak wetenschappelijk correct, het is allemaal erg overdreven geformuleerd. Coca-Cola zelf spreekt boos van "junk-wetenschap" en "bangmakerij". "De mensheid geniet al 129 jaar van Coca-Cola. Je kan het, net als alle frisdrank, veilig drinken en ervan genieten als onderdeel van een evenwichtig dieet en levensstijl."

Omdat we dat inderdaad allemaal wel weten en we onszelf niet mogen onderdompelen in één of andere overdreven hysterie (wat mogen we anders eigenlijk nog wel drinken en eten?) hebben verschillende mensen heerlijk schertsende parodieën op de beangstigende infografiek gemaakt.

Facebook/The Renegade Pharmacist

Wat gebeurt er bijvoorbeeld met ons als we ons tegoed doen aan een heerlijk vettig stukje spek?

Je start met goede intenties. Je wil immers gezellig voor je gezin of vrienden spek klaarmaken, maar na tien minuten verander je in een hongerige wolf die bereid is om voor elk stukje te vechten, schrijven de makers van Bacon Salt grappend.

Na 20 minuten knallen de heerlijk hartige en zoute smaken op je smaakpapillen en worden de genotreceptoren in je brein geprikkeld. Daarna verlies je alle zelfcontrole en weet je niet meer hoeveel stroken spek je nu eigenlijk al hebt binnengespeeld. Oei, een zwart gat?

Later eis je - omdat je het spek zelf hebt klaargemaakt - schaamteloos de meeste stukken op. De wetenschap zegt dat het allemaal niet erg goed is voor ons, maar wat maakt het uit? Het uur is rond, het spek is op. F*** wetenschap, spek is het waard!

thinkstock
http://www.jdfoods.net/announcements/what-happens-one-hour-after-eating-bacon/

Een andere geweldige parodie (met bier!) kan je hier vinden.