Niet enkel knobbeltjes: ook dit is een teken van borstkanker

Thinkstock
Wij vrouwen krijgen al van jongs af aan te horen dat we onze borsten regelmatig moeten checken op knobbeltjes. Maar dat zijn niet de enige waarschuwingstekens voor borstkanker, zo maakt deze Facebookpost van een borstkankerpatiënte pijnlijk duidelijk.

Op 5 juli werd bij Claire Warner borstkanker vastgesteld, waarna ze een foto van haar borst op Facebook postte. Omdat ze andere vrouwen wil waarschuwen voor een van de minder bekende waarschuwingstekens van deze verwoestende ziekte. Op het eerste zicht is er met de foto niets mis, afgezien van de kleine blauwe plek waar Claire een biopsie onderging. Maar wie wat beter kijkt, kan een heel klein deukje opmerken.

Het kleine kuiltje in de borst is bijna niet zichtbaar. "Als je te lang met je ogen knippert, heb je het gemist", omschrijft Claire het zelf. "Ik heb het ook alleen maar ontdekt omdat iemand anders een foto online postte van hetzelfde symptoom, en zij bleek ook borstkanker te hebben. Ik voelde mij totaal niet ziek en kon niets voelen, maar ben toch maar naar de dokter gegaan." Gelukkig, want Claire heeft nu een heel goede kans op genezing omdat ze er zo vroeg bij is. "Hopelijk ben ik na een operatie, chemo en bestraling genezen."

Claire roept alle vrouwen nu op om ook het uitzicht van hun borsten te checken op veranderingen. "Ik voel me perfect; mijn enige symptoom is dit kuiltje. Kijk dus je eigen borsten na, en zeg het voort aan je dierbaren. Als ik ook maar één persoon kan helpen met deze post, is het het waard geweest om mijn borst aan de wereld te tonen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.