Moe en futloos? Misschien heb je een herfstdip: Antwerpse ondernemers stellen oplossing voor

iStock
Iedere herfst zijn er mensen die zich lusteloos en moe voelen. Een herfstdip wordt dat genoemd. Dat komt onder andere door een tekort aan zonlicht. Een groep ondernemers uit Antwerpen heeft daarom een assortiment aan voedingssupplementen uitgebracht dat je weer energiek zou doen voelen. Experten zeggen wel dat ze gezonde voeding en voldoende beweging nooit kunnen vervangen.

Als je een abonnement afsluit bij PACK’D krijg je iedere twee weken thuis een doos geleverd met daarin genoeg pillen voor twee weken. ’s Morgens moet je vier pillen slikken en ’s avonds ook. In de pillen zitten heel wat vitaminen en kruiden.

“Wie gezond eet, veel verschillende voedingsstoffen tot zich neemt en voldoende slaapt, heeft deze pillen niet nodig”, zegt ondernemer Kristof Pirijns van PACK’D. “Maar we weten dat de bevolking vandaag niet aan zijn aanbevolen hoeveelheid aanbevolen nutriënten komt.”

Experts zeggen wel dat de voedingssupplementen enkel kunnen werken als iemand echt een tekort heeft aan een van die stoffen. “Het beste wat je kan doen is raad vragen aan je dokter”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thierry Vansweevelt

    Zelfs gissen welke tekorten je hebt helpt niet en is gevaarlijk. Maar tests bij de huisarts zijn te standaard. Die meten alleen een tiental mineralen en vitaminen. Er bestaan er veel meer, maar dan moet je ook veel betalen.