Ga naar de mobiele website
^ Top

Varkensgriep velt op 5 dagen superfitte danslerares van 21

De blonde Katie Roach met Iolanda Di Maio, die als eerbetoon een Facebookpagina voor haar overleden vriendin opzette. Foto Facebook.
De blonde Katie Roach met Iolanda Di Maio, die als eerbetoon een Facebookpagina voor haar overleden vriendin opzette. Foto Facebook.
Ze was superfit en werkte acht uur per dag als danslerares. Maar dat kon niet baten voor de 21-jarige Britse Katie Roach toen de Mexicaanse griep haar longen ernstig had beschadigd. Op amper vijf dagen verloor ze de strijd tegen de ziekte en overleed ze. Dat meldt de Daily Mail.

De ouders van Katie zijn er, uiteraard, het hart van in. Ze dringen er bij iedereen op aan zo snel mogelijk een arts op te zoeken als er griepsymptomen opduiken. "Niet aarzelen, zelfs als je denkt dat het om een gewone seizoensgriep gaat", raadt vader James Roach (45) aan.

Katie begon al op haar vierde danslessen te volgen. Ze hield van ballet, moderne dans en tapdansen. Toen ze zeventien was, werd ze toegelaten op de Dance Studio bij Enfield in Noord-Londen, waar ze tot aan haar dood dansles gaf.

Papa James: "Ze gleed weg"
Op veertien januari zei ze aan haar ouders dat ze zich niet lekker voelde. Vier dagen later kreeg ze ernstige ademhalingsproblemen. De volgende dag stierf ze in het ziekenhuis, waar ze kunstmatig beamdemd werd en een zware dosis antibiotica toegediend kreeg. Haar lichaam reageerde er echter niet meer op. "Toen de machine langzaam uitgezet werd, had ik haar ene hand vast en haar moeder haar andere. We kusten haar en toen gleed ze weg", zegt een ontredderde James Roach in de Daily Mail.

In het Verenigd Koninkrijk stierven deze winter al 338 mensen aan de griep. Duizenden anderen moesten worden opgenomen op intensieve zorgen. Meer dan 90 procent van de slachtoffers had de Mexicaanse griep. Vier op de vijf dodelijke gevallen kwamen uit de zogenaamde 'risicogroepen', zoals zwangere vrouwen, astmalijders, diabetici en Alzheimerpatiënten. (jv)

Meer over


Meld een bug