Canadese varkens besmet met Mexicaanse griep

UNKNOWN

In de Canadese provincie Alberta zijn varkens besmet geraakt met het virus H1N1 dat de Mexicaanse griep bij de mens veroorzaakt. Dit meldt de Canadese regering die bevestigt dat de besmetting geen invloed heeft op het voedsel. "Het virus H1N1 (Mexicaanse griep bij de mens) werd ontdekt bij een groep varkens in Alberta", meldt het Canadese Voedselagentschap (ACIA).

"Het lijkt er sterk op dat de varkens blootgesteld werden aan het virus door een Canadees die onlangs Mexico heeft bezocht en gelijkaardige symptomen vertoont als de griep", verduidelijkte het agentschap in een persbericht. De ziekteverschijnselen bij de varkens worden nu onderzocht en in het oog gehouden.

De persoon zelf is genezen en ook alle varkens zijn bijna genezen, aldus het agentschap dat bevestigt dat de veiligheid van het voedsel niet werd bedreigd en het Canadese varkensvlees nog veilig is. Uit voorzorg werd heel de groep varkens in quarantaine geplaatst. Volgens het ACIA is het mogelijk dat de varkens het virus overdragen aan verzwakte personen. (afp/adv)