Met dit simpele trucje raak je in 2 minuten verlost van je hoofdpijn

Getty Images/iStockphoto
Je herkent het vast wel: het is namiddag, je zit al uren naar je computerscherm te staren en dan komt hij ongevraagd opduiken: die gevreesde spanningshoofdpijn. Als je meteen naar het medicijnkastje wil grijpen, probeer dan eerst eens dit eenvoudige trucje.

Wat heb je nodig?

Een potlood of een pen.

Wat moet je doen?

Plaats het potlood zodra je de hoofdpijn voelt opkomen tussen je tanden. Laat het potlood daar twee minuten zitten door het zachtjes tussen je lippen en tanden te houden. Bijt er niet op.

Waarom werkt het?

Als je gestrest bent, klem je vaak onbewust je tanden of kaken op elkaar. Daardoor krijg je pijn in je nek en ontstaat er een spanningshoofdpijn. Door een potlood tussen je tanden te plaatsen, ontspannen je kaakspieren en verlicht je hoofdpijn.

Dit vind je vast ook leuk:

6 soorten hoofdpijn en wat ze jou proberen vertellen

Dit is de beste voeding om je hoofdpijn te verzachten

Weekendmigraine bestaat echt: dit doe je eraan

Bron: goedgevoel.be
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • emiel wouters

    Ik heb nooit hoofdpijn. Mijn problemen reiken tot aan mijn neus. Dus regelmatig snuitten en ze zijn weg. Mijn vrouw daarentegen heeft alles gezien en gehoord wat er op straat gebeurd. En dan altijd dezelfde vraag, "wat zouden die daar aan het doen zijn". Dan zeg ik altijd, "ik zal het eens gaan vragen". Maar dan mag dat niet. Natuurlijk zit ge dan met de problemen van een ander, waar ge zelf geen oplossing voor wilt. Dan krijg je hoofdpijn.

  • joske vermeulen

    juist geprobeerd, maar nu heb ik kaakpijn.