Meisje (13) met terminale kanker vervult droom en lanceert eigen kledinglijn

De dappere Talia Joy Castellano laat haar ziekte haar dromen niet in de weg staan.
Facebook Talia Joy Castellano. De dappere Talia Joy Castellano laat haar ziekte haar dromen niet in de weg staan.
De Amerikaanse tiener Talia Joy Castellano mag dan wel terminaal ziek zijn, het meisje laat het afschuwelijke beest haar dromen niet in de weg staan. Dankzij haar make-up tutorials op YouTube kreeg ze vorig jaar al haar eigen magazinecover. Deze keer heeft ze een nieuwe droom vervuld: modedesigner worden.

Samen met ontwerpster Urbana Chappa heeft de 13-jarige Talia uit Orlando, Florida een eigen kledinglijn ontworpen voor tieners. Vorige maand hebben de dames ideeën uitgewisseld en één van de komende weken zullen ze hun ontwerpen loslaten op de wereld.

"Ik wil jonge tieners duidelijk maken dat ze zichzelf kunnen uitdrukken dankzij hun kledij", aldus de dappere Talia. Een woordvoerder van de modebewuste meid voegde hier nog aan toe dat de collectie symbool zal staan voor Talia's levendigde, moedige en inspiratievolle spirit om elk obstakel te overwinnen.

Genieten
Talia kreeg in 2007 op Valentijnsdag te horen dat ze leed aan de ziekte van Hutchinson type 4. Ze was amper 7. Na zware chemo, bestralingen en operaties werd ze een jaar lang kankervrij beschouwd, tot de dokters in september 2008 ontdekten dat de ziekte was uitgezaaid. Intussen heeft ze ook leukemie. Hoewel de dokters een beenmergtransplantatie voorstellen, wil Talia gewoon genieten van de dagen die haar nog resten.

Facebook Talia Joy Castellano.

Magazinecover
Vorig jaar in oktober was Talia te gast in de wereldberoemde talkshow van Ellen DeGeneres, die erg onder de indruk was van de moedige tiener: "Je bent erg speciaal en geweldig. Ik ben vereerd dat je me wou ontmoeten en dat ik de kans heb gekregen om jou te leren kennen", sprak DeGeneres toen nadat ze had geregeld dat Talia een gepersonaliseerde cover had gekregen.

YouTube
Talia is ook erg actief op YouTube. In verschillende tutorials legt ze uit hoe je make-up moet aanbrengen. In één van haar filmpjes verklaart ze ook waarom ze nooit een pruik draagt: "Het maakte me fake en zo ben ik niet." Om haar vertrouwen te geven, maakt ze haar liever op met verschillende cosmeticaproducten.

Dokters hebben vorige zomer geschat dat ze nog 12 maanden te leven zou hebben. De opbrengsten van haar kledinglijn gaan naar haar familie om de hoge kosten van haar medische behandelingen te dekken.