Exclusief voor abonnees

Zelfs 20.000 euro volstaat niet om dokters te lokken

DRIE KWART VAN VLAANDEREN IS 'HUISARTSARM'

Glenn Boulanger in de praktijk die hij over één à twee jaar zal overnemen van een 64-jarige dokter.
Photo News Glenn Boulanger in de praktijk die hij over één à twee jaar zal overnemen van een 64-jarige dokter.
Steeds meer Vlaamse gemeenten krijgen het label 'huisartsarm' opgeplakt. Wie daar een praktijk begint, krijgt een premie van 20.000 euro. Intussen gaat het al om 227 van de 300 gemeenten - Antwerpen en Brussel niet eens meegeteld.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Francinne, al zou die hard en zeer efficiënt werkende huisarts per maand het hoge aantal patienten, waarvan jij in je berekening uitgaat, behandelen en € 16 000 / maand ontvangen, dan blijft daar netto maar een dikke € 5 000 van over. Er zijn ook nog de praktijkkosten, beroepsverzekeringen en pensioenvoorzieningen. Huisartsen verdienen netto gemiddeld €3500, want zij zien gemiddeld 3 patiënten / uur. De herenkapper vraagt toch ook €30 of meer voor een kapbeurt van 15'.

 • Dirk Cappelier

  Echte reden : numerus clausus voor doktersstudies ; in Vlaanderen toegepast, maar in Wallonië vierkant aan hun laars gelapt (zoals met vele zaken; de Vlaming betaald wel..)

 • Jurgen Latet

  Natuurlijk niet het moet nog meer zijn.

 • DIRK RASSCHAERT

  Ze zijn niet allemaal zo, ik heb nog één van de laatste der Mohikanen. Jammer genoeg is die man nu al 76 maar nog steeds met zijn tijd mee. Een boerenzoon , gestampt uit de West-Vlaamse klei. Werkte decennia de klok rond, wanneer hij op huisbezoek kwam en de ganse familie was ziek, dan was dat 1 consultatie! Begin nu maar te zoeken. Nu weigeren ze je zelfs te behandelen wanneer ze aan hun "maximum" zitten. Zoek maar verder tot je er één vindt die wel nog een plaatsje heeft!

 • Francinne Declerque

  het is ook een hondenstiel geworden, maandag kabinet vol werkonwilligen voor een briefje, altijd gezaag, saai maar gelukkig goed betaald. Inderdaad 10 tot 15 minuten per patiënt, dat is bruto 100 euro per uur, 800 euro per dag, op een drukke 40 urenwerkweek 4000 euro, op een maand 16.000 euro. Bruto. Maar een goede boekhouder maakt daar quasi netto van na aftrek alle “onkosten”.