Verhoogde kans op voedselallergie na gebruik van babydoekjes

Thinkstock
Babydoekjes verhogen bij ­kinderen het ­risico op een voedselallergie. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, schrijft VTM Nieuws.

De boosdoener die het risico bij kinderen op een voedselallergie verhoogt, is natrium­dodecyl­sulfaat. Als er na het verschonen te lang natriumdodecylsulfaat op de huid van de baby achterblijft, kan het de beschermlaag van het kind doorbreken.

Als de baby na het verzorgen bijvoorbeeld een kus krijgt van iemand met pindaresten rond de mond, dan kan het ontbreken van de bescherming een ­reactie veroorzaken. Of het kan zelfs de start zijn van een allergie. “Het beste is om de zeep goed weg te spoelen met water", zegt professor Joan Cook-Mills van Northwestern University ten noorden van Chicago.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Debbie Pupe

    Kinderen spelen niet meer buiten zoals we vroeger deden. Laat ze zich maar eens goed vuilmaken en amuseren! Op den duur kunnen ze nergens meer tegen.

  • Laura DeBacker

    Ik heb nooit babydoekjes gebruikt bij mijn dochter

  • karin verwimp

    En das niet de enige oorzaak. En maar kwistig met Dettol en etc in het rond springen is net zo funnest voor het immuunsysteem als overdreven hygiënisch te werk te gaan. Op die manier kan je immuunsysteem zich niet voldoende ontwikkelen, ben je om de haverklap ziek en bovendien veel zieker dan normaal.