Hebben mannen meer last? En zijn kinderen besmettelijker? 8 vragen én antwoorden over griep

Valentina Vos
De jaarlijkse griepgolf begint doorgaans deze maand, en elk jaar krijgt ongeveer één op de tien mensen griep. Als je bij deze 10 procent hoort, ben je er dan voorlopig vanaf? Of kun je nog een keer getroffen worden door een ánder griepvirus? En helpt dat tasje kippensoep dan bij de genezing? Acht vragen (en antwoorden) over griep.

1. Hebben mannen meer last van griep?

Is de man ziek, dan is hij zó zielig. Voor vrouwen is het zo herkenbaar dat de aanstelleritis van de man zelfs een naam heeft, de ‘mannengriep’. Overdrijven mannen hun symptomen, of worden ze echt zwaarder getroffen door luchtwegvirussen? 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Ben de zestig gepasseerd en heb als man nog nooit de griep gehad. Zware verkoudheden toen ik jonger was, maar nooit de griep. Ik heb zo het idee dat een verkoudheid door de medische wereld graag verward wordt met griep. Die griepprik daar wordt aan verdiend door zowel de dokters als de farmaceutische industrie. Vroeger deelde men antibiotica uit als snoep. Nu daar wat strenger wordt mee omgegaan is er nu de griepprik om geld in het laatje te krijgen.

 • Benny Vdput

  Gaan ze de mannen zeggen dat wij overdrijvers zijn .is er dat niet een beedje over.ze wordzn groffer en groffer tegenwoordig

 • Ronald Van Beneden

  Al 30 jaar lang wordt geprobeerd om eens een goed onderzoek te doen naar het griepvaccin. Aan de prik ligt veel marketing en veel eigenbelang ten grondslag. Nergens is ooit bewezen dat de griepprik werkt onder de bevolking.

 • guido vermeyen

  De reclame voor de griepprik begint ranzig te worden...nietwaar viroloog Van Ranst ? Ga een beetje "rechts" gaan bashen....

 • Delcroix Jean-Pierre

  Griep, wat is dat? Nog nooit gehad en ben 61 jaar.