Gedaan met 'anti-rimpel': preventieve botox is nieuwe trend onder millennials

Thinkstock
Botox wordt meestal geassocieerd met mensen van middelbare leeftijd, die op zoek gaan naar een klok om de tijd terug te draaien. Toch kiezen steeds meer jonge millennials om preventief te vechten tegen tekenen van veroudering, voordat ze ooit opduiken. Ze maken steeds vaker gebruik van botox om voor eeuwig jong te blijven en hun schoonheidsidealen te volgen.

“Ik zie steeds meer twintig- en dertigjarige millennials naar mijn praktijk komen”, vertelt Dr. Paul Jarrod Frank, een cosmetisch dermatoloog en oprichter van PFRANKMD en PFRANKMD Skin Salon in New York City.

Andere vorm verzorging

Preventieve Botox, de behandeling van de gezichtsspieren die wordt toegepast om rimpels te voorkomen, wordt steeds populairder onder jongeren. "Tegenwoordig is het gewoon een andere vorm van verzorging, zoals je haar kleuren en gezichtsbehandelingen krijgen", Zei dr. Frank. 

Jaarlijkse onderzoeken van de American Society of Plastic Surgeons bevestigen die trend en tonen aan dat het aantal Botox behandelingen onder 20- tot 29-jarigen met 20 procent is gestegen sinds 2010.

thinkstock

Bevroren gezicht

Er is geen exacte of ideale leeftijd om Botox te laten inspuiten, maar hoe eerder je de tekenen van veroudering behandelt, hoe beter je resultaten zullen zijn. "Als iemand vaak expressieve uitdrukkingen maakt met zijn gezicht en na verloop van tijd lijnen krijgt, moet die persoon overwegen een preventieve botox behandeling te nemen. Hoe later je begint, des te moeilijker het is om de ideale resultaten te bekomen. "

Volgens dr. Frank is het niet nodig om bang te zijn van de stereotiepe bevroren gezichten: "Botox zal niet merkbaar zijn als het wordt ingespoten in kleine doses door een ervaren dermatoloog. Patiënten zullen er opnieuw gezonder uitzien.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • armand mudah

  een gif in je lichaam laten spuiten tegen een rimpeltje ? ieder zijn meug maar niet bij mij

 • Andy De Schieter

  Mensen tussen de 20 en 29 jaar ? astemblieft zeg. Mag een mens niet meer ouder worden ? Ik ben er 50 en dat mag gezien worden.

 • marie-claire de bosscher

  goed zot ja, geef mij maar rimpels ipv die rotzooi !

 • John Geers

  En enkele jaren later hebben ze ook geen gelaatsuitdrukking meer tenzij opgeblazen. Waarom vertelt de dokter niet de volledige waarheid ? Om de $$$$$$$