Exclusief voor abonnees

Ga je beter slapen van een melatoninepil?

Daantje Bons
Eindeloos woelen, de uren op de wekker zien verstrijken of ruim voor het ochtendgloren ontwaken en niet meer inslapen – veel mensen kampen met slaapproblemen.

Niemand kan zonder slaap. Een slaaptekort kan wanhopig maken en is ongezond. Om toch de gewenste uren per nacht te maken, grijpen mensen naar hulpmiddelen. Een veel aangeprezen middel onder slapelozen is de melatoninepil. Vrij verkrijgbaar, dus kwalijk zal het niet zijn. Of toch wel?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erik vercammen

  Ik werk al 17 jaar met nachtshiften en heb geen bioritme meer! Slapen doe ik wanneer ik tijd heb. Soms gaat het vanzelf dan weer eens niet! Belangrijk gegeven is dat de kamer pikdonker is, dan kan je elk lichaam wel doen denken dat het nacht is!

 • Lia Schuijt

  Prima spul maar werkt pas echt vanaf 3 mg dus je moet veel van die kleine pilletjes pakken voor het werkt. Geen verslaving want je kunt zo stoppen

 • Ramon Simon

  Alles zonder voorschrijft is meer placebo. Valeriaan is rustgevend, maar geen slaapmiddel. Neem maar 30 valeriaan pilletjes, mix er wat Californische papaver/slaapmutsje bij. Ga je echt niet van in slaap vallen, zelf al valeriaanbrouwsel in zeer hoge dosis zelf gemaakt. Het kan wel de kwaliteit van de slaap verbeteren. Je kan u levensstijl aanpassen, maar wie een echt probleem heeft is dan het best af met slaapmedicatie.

 • wim CLAES

  zijn geld niet waard. er zijn betere slaapmiddelen. en gezonde geneesmiddelen? bestaan die? Lees maar eenseen bijsluiter.

 • Peter Buyck

  Volgens mijn huisarts populair onder de piloten... Maar... je kan al beginnen met je te leren ontspannen... Desnoods met valeriaan...