Een maand zonder alcohol: “Na een tijd ben je de cola’s schijtebeu”

thinkstock
Noem het Dry January, Tournée Minérale of gewoon een detox: de kans is groot dat u dezer dagen overweegt om een maand geen alcohol te drinken. Maar heeft dat eigenlijk wel zin?

“Vorige week zat ik met mijn zus op café. Ik had het pas door toen het glas witte wijn voor mijn neus stond: o ja, ik drink een maand niet. Dan besef je wel dat alcohol drinken een reflex is. Je bestelt het zonder nadenken.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • EDDY OP DE BEECK

  je kan nooit van iemand anders zeggen dat hij alcoholist is. Als je problemen hebt met alcohol en je geeft dat toe ben je op weg naar herstel. Ik ben alcoholist en als ik alcohol drink ben ik terug verloren. Eddy Op de beeck

 • Matt Casters

  Hier in onze contreien valt het nog mee. Ga naar Frankrijk of Italië en daar hebben ze nog nooit van "alcoholvrij" gehoord, laat staan dat ze het willen verkopen. Ik ben sta 3 maanden op alcoholvrij dieet en op een bedrijfsevenement in Italië heb ik 15 keer per dag wijn en bier mogen weigeren en een glas water vragen. Dat is eigenlijk geen probleem of een reden tot klagen.

 • Frank De Witte

  Het valt mij op dat veel mensen zeggen: ik drink geen alcohol maar vermaak mij toch op feestjes. Is dat een prestatie misschien? Of hebben ze dan toch zin in alcohol maar durven ze niet om gezichtverlies te vermijden? Ik drink alcohol en soms ook geen alcohol op feestjes zonder dat er daar een prestatie noch verplichting moet aan verbonden zijn. Drink met mate en er is geen enkel probleem.

 • Cyriel Van den Eede

  Iedereen leeft zoals hij of zij wil, zolang je een ander niet lastig valt en je je goed in je vel voelt. Mijn vrouw drinkt veel water, mijn schoonzoon eet veel chips en ik drink graag mijn pintjes. Op onze ouderdom hebben we allemaal onze kwaaltjes, so what ? Live and let live !

 • Elke Claes

  Klopt, Andy. Ik vind het heel erg dat elk jaar zoveel mensen in de krant mogen zeggen dat ze geen maand zonder alcohol "kunnen" en hoe moeilijk het is om nee te zeggen. Een slag in het gezicht voor alcoholisten die een ècht dagelijks gevecht moeten leveren, maar wie ben ik, hè.