10x West-Vlaamsche kost op zijn best

Westtoer
Lekker eten in West-Vlaanderen is een makkie, als je weet dat de beste topchefs er samenhokken én jonge adepten er nieuwe hotspots bij de vleet openen. Wij verklappen onze favoriete adresjes.

1. Hubert Gastrobar

Brugge is met Hubert Gastrobar een culinaire hotspot rijker. Dit is de nieuwe telg van de zaakvoerders van het sterrenrestaurant Sans Cravate. Blikvangers in het interieur zijn de lange eettoog en open keuken met grote spit. Je proeft er in een ongedwongen sfeer van gerechten die aan het spit bereid zijn.

2. Zeno

Chef Renout Reniere ontpopte zich in een mum van tijd tot een topchef met een onuitputtelijke productkennis van bekende en onbekende groenten, kruiden, vlees, kaas.... Bij mooi weer geniet je op het romantische terras van de kunstwerkjes van Renout.

3. Hertog Jan

Driesterrenrestaurant Hertog Jan mag natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn fan van de heerlijke setting in een prachtige boerderij, maar ook van de topgerechten die voornamelijk met eigen gekweekte groenten, kruiden en bloemen worden klaargemaakt. 

4. Tête Pressée

Altijd leuk: eigenzinnige concepten. Tête Pressée is er zo eentje, want hier zit je samen aan één lange tafel in een open keuken. Op je bord komen pure gerechten volgens het aanbod van de dag. Oh ja, eerst loop je langs de eetwinkel waar je verse producten uit de koeltoog kunt kopen. 

Westtoer

5. 8Chef

De papa van zaakvoerster van Véronique was de mede-oprichter van Hotelschool Ter Duinen. Lees: hier zit je goed voor een avondje tafelen. Bij 8chef vertoef je in een gezellig interieur met een open keuken. Specialiteit: West-Vlaams rood rund van Dierendonck. 

Westtoer

6. Carcasse

Het restaurant van topslager Hendrik Dierendonck is het walhalla voor vleesliefhebbers. Er wordt volop uitgepakt met bekende en nieuwe vleesbereidingen. De beste steak, maar ook zoveel meer, proef je hier. 

7. Damier

Damier is het oudste hotel van het land en heeft een uitstekend restaurant. Wie houdt van originele en pure gerechten, bereid met bio-groenten en lokale producten, zit hier aan het juiste adres. 

8. Table d' Amis

De jonge chef Matthieu Beudaert heeft een Michelinster én een score van 17/20 in de GaultMillau. Een topper als je wilt uitpakken met een uitstekend etentje. Het uitgangspunt: producten van eigen bodem met uitgepuurde, heldere smaken.

9. Bistro 't Verschil

Naar deze populaire bistro kom je voor eerlijke, inventieve gerechten die uit de open keuken worden getoverd. Bij mooi weer is het lekker zitten op het zonovergoten terras van het prachtige pand. 

10. Water en vuur

Heb jij al eens getafeld in het laadruim van een vrachtschip? In het stoere interieur van Water en vuur proef je van dagverse gerechten met funky namen. Denk aan Flower Power, een kroket van Keiems Bloempje. Of Mèèèèèèèhh: 3x geitenkaas uit de oven.