Exclusief voor abonnees

Likken op eigen risico: 'Wie op zondag met zijn hond speelt, kan op donderdag dood zijn'

REUTERS
De noeste feitenjagers van Factcheckers vragen zich woensdag hardop af of het wel zo’n goed idee is om je – áf, Rocky! – door je trouwe viervoeter te laten aflikken. ‘Neen’, zouden wij blindelings durven gokken, al gingen we voor de zekerheid alvast even op consult bij dé wereldautoriteit op dit heikele gebied: Guy Cornelis, professor emeritus microbiologie aan de universiteit van Namen.

“Het is zonder de geringste twijfel een slecht idee om je door een hond te laten likken. Het risico dat je loopt is vrij klein, maar eens je geïnfecteerd bent, kan het snel gaan.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Coomans Catherine

  Mensen die niet van dieren houden, houden ook niet van mensen. Het zijn meestal egoïstisch mensen en denken alleen aan hun zelf. Honden of katten zijn properder dan mensen ook al likken ze aan hun edele delen. Kinderen die opgegroeid zijn met huisdieren zijn socialer. En nu gaan er natuurlijk weer mensen hun huisdier naar een asiel brengen, door dit stomme idioot artikel !

 • Verstappen Martine

  Ik zou graag willen dat dit soort onzin stopt, er zullen mensen zijn die hun hond nu stanta pede naar het asiel gaan brengen. Ziektes kan je overal en van iedereen oplopen. Waarom toch steeds die slecht nieuws show opvoeren.

 • Alexa Grieken

  Dat kan je ook krijgen door een andere persoon te kussen of een hand te schudden. Sterker, de mens heeft ergere ziektes om aan elkaar door te geven, vooral als we seks hebben met elkaar.

 • Danny De Graeve

  Wie laat er zich nu likken door iets dat dagelijks zijn balletjes en nog zo veel meer likt, jammie.

 • Chris Bollen

  honden doen alles met hun snuit en mond. Kom je s'avonds thuis en komt je hond je verwelkomen met likjes. Maar heeft net voor je de deur opende nog net zijn b*lletjes schoongelikt.