Kunnen plantaardige dranken melk vervangen?

Getty Images
Moeten onze kinderen nog dagelijks melk drinken, en zoniet: welke plantaardige dranken zijn dan een waardige vervanger? Voedingsweten­schapper Hella Van Laer zocht het voor ons uit, onze kinderjury proeft en keurt. 

‘Melk is goed voor elk!’ Met die boodschap zijn de meesten van ons grootgebracht en de slogan is voor heel wat mensen nog steeds een waarheid als een koe. Maar steeds meer wetenschappers en voedingsexperts stellen de witte motor in vraag: melk zou toch niet zo gezond zijn als we denken en kinderen zouden het niet nodig hebben om goed te kunnen groeien.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sheila Puttelaar van De

  Melk zit ingebakken in onze westerse cultuur. In Aziatische landen zijn ze dit aan het overnemen. Daar zijn de mensen volwassen en oud geworden zonder melk. De Inuit hebben ook geen melkvee staan. Melk is voor kalfjes en lammetjes. De enige melk die de mens nodig heeft is de melk die het van zijn moeder krijgt als baby.

 • Chris Devlaeminck

  Koemelk is voor de kalveren.

 • Gerd Peeters

  Ik denk het niet, kinderen hebben Calcium nodig om hun botten te vormen.

 • Carl Vangenechten

  Kunnen alcoholische dranken plantaardige vervangen?

 • Vladimir De Leeuw

  Melk is goed voor elk. Punt. Uit.