Kun je als vrouw beter scheermesjes voor mannen gebruiken?

Getty Images
Scheermesjes – en dan zeker wegwerpmesjes – zijn vaak duurder voor vrouwen dan voor mannen. Kun je als vrouw dan niet beter die voor mannen kopen of zit er echt een groot verschil in?

Ja, tussen scheermesjes voor mannen en scheermesjes voor vrouwen zit wel degelijk een verschil. Voornamelijk omdat er aan andere behoeften voldaan moet worden. Een vrouw scheert doorgaans grotere oppervlakken – benen, oksels en bikinilijn – waardoor het kopje van het scheermes groter en ronder is gemaakt en vaak ook een strip heeft die langere haartjes in de juiste positie duwt om gesneden te worden.

Mannen gebruiken scheermesjes vaak alleen voor het gezicht en hals, wat kleinere oppervlaktes zijn waarvoor meer precisie vereist is. De mesjes van hun scheermesjes staan dan ook anders gepositioneerd zodat ze bijvoorbeeld preciezer langs de bovenlip kunnen. Haren van mannen zijn daarnaast dikker van structuur, waarop de mesjes ook aangepast zijn. Tenslotte is meestal ook het handvat anders omdat vrouwen vaak naar beneden en opzij moeten kijken tijdens het scheren, mannen doorgaans enkel recht voor zich.

Conclusie

Hoewel er wel degelijk verschil in de scheermesjes zit, kun je als vrouw perfect de mesjes voor mannen gebruiken. De kans is wel iets groter dat je jezelf snijdt, maar het resultaat zal tegelijkertijd ook preciezer en gladder zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peg waelput

    Scheermesjes voor mannen uit aldi super voor vrouwen en nog nooit uitslag of gesneden met deze wel de sensitive gebruiken