Kopzorgen en sociale leven zorgen voor minder seks

THINKSTOCK
Volgens wetenschappers zorgen geldzorgen en de afleiding van sociale media ervoor dat Britten steeds minder seks hebben. Dat schrijven verschillende Britse media, waaronder de openbare omroep BBC en de krant The Guardian.

Een peiling bij 15.000 Britten tussen 16 en 44 jaar bracht aan het licht dat ze minder dan 5 keer per maand seks hebben. In de jaren 90 was dat nog meer dan 6 keer per maand.

Volgens de studie is het vooral de manier van leven die een negatief effect heeft op het libido. "Mensen zijn bezorgd om hun job, om geld. Ze hebben simpelweg geen zin meer in seks", meent doctor Cath Mercer van University College in Londen. "Maar we denken dat ook moderne technologie achter de tendens zit. Mensen nemen hun tablets en smartphones mee naar de slaapkamer, waar ze volop Facebook en Twitter gebruiken en e-mails beantwoorden."

Mercer vermoedt ook dat koppels online porno gebruiken om seks te vervangen.

Een andere verklaring voor het afgenomen seksleven van de Britten zijn de demografische veranderingen in Groot-Brittannië. Zo zijn er minder mensen die getrouwd of samenwonend zijn.

De nationale peiling bracht echter nog wel aan het licht dat hoewel mensen minder vaak seks hebben ze wel langer seksueel actief blijven. 60 procent van de mannelijke bevolking en 42 procent van de vrouwen tussen 65 en 74 hadden volgens de bevraging minstens een keer seks in het voorbije jaar. Het is de eerste keer dat ook mensen boven de leeftijd van 44 bevraagd werden.