Kom dat tegen: deze kapper is allergisch voor haar

Toen Salih Saruhan uit Kent een loopneus en jeukende ogen begon te krijgen tijdens zijn kappersopleiding, schreef hij het gesnotter toe aan een verkoudheid. Geen haar op zijn hoofd dacht dat hij wel eens allergisch zou kunnen zijn voor zijn eigen job. Ondanks dit ongemak is hij vastberaden zijn kapperscarrière verder uit de bouwen, ook al moet hij daarvoor dagelijks medicatie slikken.

Het probleem begon toen Saruhan een dikke twee jaar geleden besloot zich om te scholen tot stylist. Hij kreeg hooikoortsachtige symptomen die halsstarrig bleven aanhouden. Na veel onderzoek bleek dat hij allergisch was voor menselijk haar. Artsen vermoeden dat het probleem schuilt in het inademen van piepkleine haarpartikeltjes die rondzweven tijdens het knippen. "Dan vind ik eindelijk mijn droomjob, ben ik er nog allergisch voor ook", getuigt Salih.

Vastberaden bleef hij echter doorgaan met de opleiding en dat leverde hem de hoogste graad op bij het afstuderen. Salih ziet zichzelf ondanks de bizarre allergie geen enkele andere job doen. "Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik echt graag doe wat ik doe en dat gesnotter gaat me niet tegenhouden", klinkt het.

Ongewoon
Volgens Saruhans arts is het zeer ongewoon om allergisch te zijn voor menselijk haar, aangezien het doorgaans vooral dierlijke haren of bont zijn die voor problemen zorgen. Hij kreeg al een hele resem medicatie voorgeschoteld, maar niets blijkt 100 procent te werken.

"Ik leer er gewoon mee leven. De zwaarste aanval krijg ik bij het knippen van krullend haar. Toegegeven, het is vervelend, maar het heeft geen invloed op mijn manier van knippen. Ik moet klanten wel altijd geruststellen dat mijn gesnotter niet besmettelijk is", deelt Salih.