Exclusief voor abonnees

Klimaatverandering zorgt voor nieuwe ziektes: “Blijf thuis, de tropen komen toch naar u”

Over enkele weken pieken infecties door virussen die we op vakantie opdeden

Thinkstock
Huisartsen krijgen de jongste weken heel wat mensen met geïrriteerde luchtwegen over de vloer. Dat is aan de slechte luchtkwaliteit te wijten, op haar beurt deels aan de klimaatverandering toe te schrijven. Maar, zo waarschuwt Dirk Avonts van huisartsenorganisatie Domus Medica, infectieziektes zullen pas echt pieken rond 15 september. Tegen dan hebben vanop vakantie meegebrachte virussen, waartegen we hier nog geen immuniteit hebben ontwikkeld, zich lustig kunnen verspreiden in klaslokalen. De klimaatverandering zal in de toekomst wel meer medisch onheil op ons afsturen. “Blijf thuis, de tropen komen toch naar u.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephan Chef

  Exotische planten en dieren worden bestreden met alle mogelijke middelen want ze tasten onze lokale flora en fauna aan maar andere exoten worden met open armen ontvangen en zijn een aantasting van ons sociaal stelsel en gezondheid.

 • peter colson

  En de fearmongering blijft maar aanhouden. Stop daar eens mee want het beint echt belachelijk te worden

 • Dominique Hermys

  Zij die ze van alle kanten mee brengen moeten maar 1 euro voor de dokter betalen. Of gratis. Laat ons maar dik betalen. Maggy zou ons beter moeten beschermen. Wij zijn de oorzaak niet.

 • Rachel Cousse

  Welke ziektes worden er allemaal van over de grenzen meegebracht ? Zal ook wel een oorzaak voor die nieuwe ziektes zijn, is dat niet eerder logisch ?

 • Herman Kouter

  Klimaatverandering? Dikke onzin. In de Middeleeuwen hadden ze ook tropische ziekten en van klimaatverandering maar door contact met en import van andere culturen. Maar daar wordt nu zedig over gezwegen door politiek correcte wereld.