Kinderen krijgen hun haar terug na een aandoening of kanker in deze beeldschone campagne

Haarwensen
Vorige week schreven we al over de Nederlandse organisatie 'Haarwensen' die nu ook in België kale kindjes hun haren teruggeeft. Ondertussen is hun campagne 'Share your Hair' van start gegaan waarin te zien is hoe twee haardonoren hun haar schenken aan twee meisjes die door ziekte of medische behandeling (zoals chemotherapie) kaal zijn geworden.

In Nederland heeft Haarwensen de afgelopen 8 jaar al meer dan 900 kinderen voorzien van een gratis pruikje gemaakt van echt haar. De kosten daarvan worden allemaal betaald uit donaties van sponsoren. Door de hoge kosten en geringe vergoeding van het ziekenfonds kunnen ook in België niet alle ouders een pruik voor hun zoon of dochter kopen en vandaar dat de stichting nu uitbreidt naar ons land.

"Met de 'Share your hair'-campagne hopen wij veel mensen te informeren over onze doelstelling en willen wij voor ieder kind een grenzeloos mooi haarwerk realiseren," vertelt Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Haarwensen Nederland.

De hoofdrolspelers in de campagne zijn Ella-Louise (7), Vivian (17) en de twee haardonoren Yanti (18) en Colette (44). Ella-Louise is door de haarziekte alopecia (kaalhoofdigheid) gedeeltelijk kaal. Zij heeft deze ziekte al vanaf haar geboorte, waardoor ze anders is dan de rest van haar leeftijdsgenootjes. De inmiddels zeventienjarige Vivian krijgt door chemobehandelingen niet al haar haren terug. Inmiddels is zij genezen verklaard, maar de ziekte en de behandeling hebben hun sporen achtergelaten.

De twee vrijwilligers Yanti en Colette lieten speciaal voor dit project maar liefst 30 centimeter van hun haren knippen. Dit is de lengte die minimaal nodig is om een pruik te maken. In de campagne zie je terug hoe zij symbolisch hun haren schenken aan Ella-Louise en Vivian.

Haarwensen
Haarwensen