Exclusief voor abonnees

Kenniscentrum wil maagverkleining ook terugbetalen voor jongeren: “Ik heb het idee dat ik nu alles aan het inhalen ben”

“Obesitas is een epidemie geworden”

Jordy Windis na zijn bypass.
Tim Dirven Jordy Windis na zijn bypass.
Maagverkleiningen moeten ook terugbetaald worden aan jongeren onder de achttien jaar en aan volwassenen met matige obesitas of een BMI tussen 30 en 35. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. "Een operatie uitstellen bij een zestienjarige die ernstige gezondheidsrisico's loopt, kan meer nadelen opleveren dan de operatie al uitvoeren."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie De Prins

  Maagverkleining moe niet terug betaald worden.. gezonde voeding dat moet goedkoper worden en de slechte voeding duurder even serieus blijven eh menne pak het probleem bij de wortel aan ipv aan de stengel.

 • Sonja Deleener

  Echt erg dit land! Pas op, ik vind het erg dat je je niet goed voelt in je vel en kan goed begrijpen dat je een maagverkleining wilt laten uitvoeren. En ik wil ook aannemen dat alles 1st geprobeerd is om op een natuurlijke wijze iets aan te doen, maar dit toejuichen om zomaar alles terug te betalen terwijl er zoveel echte CHRONISCH ZIEKEN hun medicaties NIET MEER zien terug betaald worden wat ze LEVENSLANG nodig hebben en alsmaar DUURDER wordt en eigenlijk hun statuut hebben tegemoetkoming!!!

 • Dick De Zeure

  Akkoord voor iemand die door een aandoening zijn gewicht niet onder controle kan houden maar niet voor gezonde mensen die zich dag na dag bewust volvreten.

 • Andy De Schieter

  Geef die zoveel eten en geld niet. Als ge die alleen een krop salaat geeft dan vallen die wel af.

 • petula van wallendael

  Ik heb zelf een dochter van 19 die ook een sleeve heeft laten doen met tussenkomst . Ook eerst veel diëtisten , zeepreventorium , diëten gedaan . Altijd terug veel bijgekomen ze heeft een grote wijnvlek op haar been en dat speelt in haar hoofd stel eens de vraag waarom Ze altijd terug vallen van die wijnvlek op haar been kost mij 400.000 € om alles weg te doen zonder tussenkomst van cm dat is een schoonheidsprocedure echt schandalig .