Jongetje (7) is allergisch voor eigen lichaam

THINKSTOCK
De meeste mensen die met een allergie kampen, kunnen nog een normaal leven leiden. Dat is niet het geval voor Junior Rucroft. De 7-jarige jongen uit het Engelse Darlington is allergisch voor zowat alles. De meest opvallende allergie waaraan hij lijdt, is die voor zijn eigen lichaam. Dat schrijft de Britse site The Mirror.

De jongen is overgevoelig voor zijn eigen haarzakjes. Het gevolg? Als Junior door zijn haar wrijft, mag hij achteraf zijn gezicht beslist niet aanraken, of het zwelt op en hij krijgt accute ademhalingsproblemen. Volgens de 31-jarige moeder Paula Hopps flirtte haar zoon zo al met de dood en werd Junior ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan vijftig keer opgenomen in het ziekenhuis.

"Ik stond paf toen dokters mij vertelden dat mij zoon allergisch was voor zijn eigen lichaam. Het is te gek voor woorden. Ik kon het gewoon niet geloven", zei moeder Paula volgens The Mirror. In een poging meer heibel te voorkomen, houdt de moeder het haar van haar zoon zo kort mogelijk.

Maar daar stopt de ellende voor Junior niet. De lijst met allergieën waaraan hij lijdt, is immers lang en wekken bij het alle kind astma-aanvallen op.

Zo is Junior bijvoorbeeld overgevoelig voor noten. Die allergie kwam aan het licht nadat een kus van zijn moeder hem bijna fataal werd. "Toen junior een jaar was, gaf ik hem een zoen nadat ik noten had gegeten. Kort daarna zwol heel zijn gezicht op en kon hij niet meer ademen." Artsen konden toen maar nipt het leven van de jongen redden, aldus de moeder van zes.

Paula: "Dokters onderwierpen hem aan tests en ontdekten dat hij aan zowat alles allergisch is. Noten, katten, honden, cavia's, konijnen, paarden, gras, huisstofmijt, pollen, menselijke haarvezels,..."

Allergische reacties vermijden is dagelijkse kost voor Junior en het gezin. Om de situatie leefbaar te houden, kreeg Junior een medicijnencocktail voorgeschreven, maar die beïnvloedt zijn gewicht in negatieve mate. Bovendien hebben de allergieën een impact op zijn schoolresultaten, gezien Junior veel tijd doorbrengt in het ziekenhuis, in plaats van op de schoolbanken. Ten slotte weegt de zorg voor Junior ook op het gezin. Zo is heel de familie voortdurend in de weer om de woning proper te houden.