Jonge mama woedend op tegenstanders vaccinatie: "Mijn zoon Griffin heeft misschien de mazelen en dat is jullie schuld"

Facebook
De VS kampt met de grootste uitbraak van de mazelen sinds de laatste twintig jaar. Vaccinatie tegen de kinderziekte is er niet zo ingeburgerd als bij ons. Een Canadese moeder, wier babyzoontje mogelijk ook besmet geraakte, is woedend op de tegenstanders van vaccinatie. "Als je ervoor kiest jezelf of je kind niet te vaccineren, dan neem ik je dat kwalijk." En als er iemand op deze aardbol hiertegen mag fulmineren, dan wel Jennifer Hibben-White. Dat zal je beamen als je haar hartverscheurende verhaal leest.

Het zou allemaal begonnen zijn met een geval van mazelen in Disneyland in Californië in december. Intussen staat de teller op 121. Ouders in Noord-Amerika leven in angst. Niet ten onrechte: de mazelen kunnen dodelijk zijn.

Een jonge mama, Jennifer Hibben-White uit Toronto, schreef de frustraties van zich af in een brief die viraal ging en bijval van duizenden moeders kreeg. Haar zoontje Griffin werd, net als Jennifer zelf en haar moeder, blootgesteld aan het potentieel dodelijke virus in de wachtzaal van een dokter. Griffin was toen amper 15 dagen oud en kon dus nog niet ingeënt worden. De besmette persoon in de wachtzaal mogelijks wel.

Het uiterst besmettelijke virus van de mazelen kan tot twee uur nadat de besmette persoon in kwestie de wachtzaal heeft verlaten in de lucht of op voorwerpen blijven hangen. Jennifer zelf was gevaccineerd, Griffin dus niet. Ze werd aangeraden niet in de buurt van kleine kindjes te komen. Maar thuis zit de mama met Griffin én Aurelia, haar dochtertje van drie, die nog maar 1 inenting kreeg. Aurelia kan technisch gezien nu dus ook de mazelen oplopen.

Afwachten in doodsangst
Dit schrijft Jennifer: "We moeten rustig blijven zitten en wachten op symptomen: koorts, hoest, lopende neus. Als we een van deze symptomen ontwikkelen, moeten we de dokter bellen en een afspraak regelen om onder officiële medische voorzorgen binnen te komen. We moeten thuis afwachten, geïsoleerd, tot 17 februari. Dan zijn de 21 dagen incubatieperiode verlopen en zijn we veilig. (...) En ik ben woedend. Extreem woedend."

Jennifer wil niet focussen op de persoon in de wachtkamer. "Ik zou hetzelfde gedaan hebben... Je bent ziek en gaat naar de dokter. Ik heb geen flauw idee van wat hun verhaal is en ik zal het ook nooit weten. Maar één ding weet ik wél: als je ervoor kiest om jezelf of je kind niet te vaccineren, dan neem ik je dat kwalijk. Ja, dat neem ik je kwalijk. Want je stond maar al te lang op de schouders van onze collectieve bescherming. Vanop die hoge hoogte hebben wij jullie het privilege van onze bescherming gegeven. Gratis. En wat is jullie dank aan mij? Deze week, deze week uit de hel. Waarin ik niet weet of mijn BABY iets zal ontwikkelen dat de dood mogelijk als uitkomst heeft. De DOOD."

Dan gaat Jennifer verder in op de verkeerde redenen die velen ertoe bewegen zich niet te vaccineren tegen de mazelen. Nee, er zit geen thiomersal in het vaccin; nee, je krijgt er geen autisme van. "Er is niemandal niks wetenschappelijks dat dit zou bewijzen. Als je liever googelt in plaats van de wetenschap om 'mijn ongelijk te bewijzen', dan noem ik je graag een slecht geïnformeerde imbeciel."

"Denk je dat je je kinderen beschermt met allerlei extracten en homeopathie en positieve gedachten en wetten van aantrekking en dansen bij kaarslicht onder de volle maan? Toch niet. IK BESCHERM JOUW KIND. Wij beschermen jouw kind. Door bezorgde wereldburgers te zijn, die bezorgd zijn over onszelf, de anderen, en de meest kwetsbaren. En dus vaccineren we ons en onze kinderen." (...)

De dood
"Weet je waartegen vaccins je kind beschermen? Pijn. Lijden. Onherstelbare schade. De dood. En jij zou op de eerste rij staan als je nog maar een flauw idee had van hoe de dood van een kind aanvoelt. Je zou op handen en voeten door de straten kruipen, smekend, SMEKEND om dat vaccin in je dierbare baby te krijgen want dat is wat ik zou gedaan hebben, als ik had gekund, om mijn dochter te redden. Maar er wás geen vaccin voor haar. Niet voor haar ziekte. En ze stierf. Ze stierf toen ze 5,5 jaar was, en nu is ze er niet meer."

"Wat zou jij gedaan hebben als jouw kind op sterven lag? (...) En DURF mij niet te vertellen dat je het niet zou inenten. Durf het niet. Je hebt geen idee hoe het voelt om mee te maken wat wij hebben doorgemaakt."

"Dus kijk naar Griffin. Zeg mij waarom hij de dupe moet zijn van jullie domheid en roekeloze misbruik van onze bescherming? Zeg het mij. Nog zeven dagen voor ik weet of mijn baby gezond is. Nog zeven dagen.
En hoe ging jullie week verder, anti-vaxxers?"


De volledige, aandoenlijke boodschap kan je op de Facebookpagina van Jennifer lezen.