Exclusief voor abonnees

Je wordt dik van boterhammen en andere vooroordelen over brood

Getty Images
Brood is voedzaam en betaalbaar. Toch eten we er minder van, omdat koolhydraatarme diëten ons ervan weerhouden en niet iedereen gluten verdraagt. Ander brood biedt uitkomst. Tijd voor een update.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    Je wordt maar van één ding dik en dat is door meer kcal te eten dan te verbranden. Verhoog je eiwit inname zowel plantaardige als dierlijke ten koste van je koolhydraten. Je lichaam verbruikt veel meer "het dubbele" kcal door het verteren van eiwitten dan koolhydraten. Je lichaam verbruikt zo goed als geen kcal voor het verteren van vetten en is de snelste manier om dik te worden.

  • Sandra Peeters

    Je wordt inderdaad dik van boterhammen en pasta en rijst... koolhydraten dus. Neemt niet weg dat die nodig en gezond kunnen zijn. We eten vooral de verkeerde en teveel. Als je heel de dag op je kont zit moet je 's middags geen 4 sneetjes brood en 's avonds een vol bord pasta eten. Koolhydraten zijn suikers, of het nu van Cola, brood of groenten komt. Kies dus vooral voor groenten en occasioneel een goede snee brood of schep rijst... Niet die cola of wit brood dus.