Is dit het beste middel ter wereld tegen een kater?

thinkstock
Zondagochtend, en wie gisteren wat zwaar is doorgezakt, draagt daar nu de gevolgen van. Hoofdpijn, misselijk en het zoveelste voornemen om nóóit meer te drinken. Maar wat als we je vertelden dat er een plant is die de symptomen van een kater met 96 % (!) kan reduceren? Bring it on!

Chlorella heet deze redder in nood, een groene waterplant of alg die vooral in Azië geteeld wordt. De alg is erg taai en in pure vorm onverteerbaar, dus voor consumptie maakt men er poeder of tabletten van. Deze nieuwe superfood levert allerlei gezonheidsvoordelen op, waarvan één ons in dit geval erg interesseert: ontgifting van de lever na een avondje stevig uitgaan. Katers op natuurlijke wijze met 96 procent doen inkrimpen, waar moeten we tekenen?

Superfood voor stadsmensen
De plant is in de eerste plaats heel goed voor ongifting van de lever, en onderzoek heeft uitgewezen dat de symptomen van een kater wel degelijk tot 96 procent verminderen door zo'n tablet of poedertje. Daarnaast heeft onderzoek na nucleaire rampen aangetoond dat consumptie van chlorella zorgt voor ontgifting van zware metalen zoals uranium, cadmium en lood.
De plant zit verder boordevol vitaminen en mineralen die allerlei gezondheidsvoordelen opleveren. "Als je in een stad woont, regelmatig alcohol en koffie drinkt en bewerkt voedsel eet is het een prima voedingssupplement. De ingrediënten zijn behalve goed voor je immuunsysteem ook heilzaam voor een gezonde huid en haar. Een boost voor je innerlijk en uiterlijk dus," klinkt het bij een kruidenkenner. 

Verkrijgbaar in België
In Japan staat chlorella al een tijdje in de toplijst van superfoods, en eten ongeveer 7 miljoen mensen het dagelijks. Hoewel het een nog relatief onbekend product uit Azië is leert een korte googlesessie dat het poeder of de tabletten ook bij ons te verkrijgen zijn, in de betere natuurvoedingswinkel of online. Sleep jezelf uit die zetel, neem je computer erbij als dat nog lukt, en bestellen maar.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels