Is brood een dikmaker en tel je best alle calorieën die je opneemt? Lieven Maesschalck en zijn team van diëtisten geven tips over afvallen en voeding

Is brood een dikmaker en zijn eetlustremmers een goed idee? Lieven Maesschalck geeft advies.
Shutterstock Is brood een dikmaker en zijn eetlustremmers een goed idee? Lieven Maesschalck geeft advies.
Zijn eetlustremmers een goed idee om te voorkomen dat je bijkomt of zijn ze juist enorm schadelijk? U stuurde massaal uw vragen over afvallen naar Lieven Maesschalck en zijn team van diëtisten en personal trainers. Zij namen de tijd om de vragen uitgebreid te beantwoorden en geven advies. Vandaag in deel 3: afvallen is niet alleen sporten, ook voeding is belangrijk. 

Is brood de grootste boosdoener voor extra kilo’s?

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • CHRISTIANA DE GEEST

  Ga naar de weeg controle. Dat gebeurt in clubverband. De tijd van konijneneten is daar al lang voorbij, u moet geen honger meer hebben. Ge leert er gezond eten en afslanken. Door de goeie resultaten, en u goed voelen in je vel, leer je gewoon gezond te leven.

 • Guido Verbist

  Gewicht,afslanken is een commerciële hype geworden,tientallen boekjes zullen niemand vermageren als ze het zelf niet kunnen opbrengen.

 • Bix Froefel

  Brood is pas slecht geworden toen ze er alle nutrienten uit zijn gaan bleken

 • Ronald Polutnik

  Al die kookprogramma's en kookboeken en dieetformules , zijn er allemaal om er veel geld uit te halen en niet om te vermageren . Vroeger waren er niet veel dikke mensen , en er werd ook niet opgelet wat men at of het vettig was of niet . Maar het lag er alleen maar aan doordat we niet zoveel hadden om te eten , nu hebben we veel keuzes om te eten en veel daar ligt het gewoon aan.

 • gert lans

  Zit er heel lekker uit !