Exclusief voor abonnees

Is alcoholvrij bier beter voor de lijn?

Unsplash
Alcoholvrij bier wordt steeds ­populairder, tonen cijfers van de Belgische Brouwers. Twee jaar ­geleden zei amper 8,3 procent van de ondervraagden alcoholvrij bier te drinken, vorig jaar was dat al 22,8 procent. Goed nieuws voor onze alcoholconsumptie, maar ook voor onze broeksriem?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Cuypers

  Ik heb nog geen enkel lekker alcoholvrij bier gevonden. Tot zolang hou ik het bij de klassieke Jupiler en de al even klassieke Duvel.

 • Lydia Appelmans

  Hier in het warme Spanje hou ik heel veel van de Amstel Radler 0 %

 • Jo Van Caenegem

  Wanneer maken ze alcoholvrije kriek?! Dat zou ik wel drinken.

 • Michel Jacobs

  Alcohol bevat veel calorieën, maar minder dan suiker. In alcoholvrij bier zit helaas veel suiker. Dat doen ze niet alleen voor de smaak ,maar ook om de volumes en de samenstelling te doen kloppen.Alles hangt dus van de exacte hoeveelheden af.Ik zit echt te wachten op een pils zonder suiker of met Stevia, de bitterheid kan me zoals veel mannen niet schelen,alles beter dan dat bucht aspartaam en soortgelijken.

 • DIRK RASSCHAERT

  Nee, echt oud bier wel, maar dat is voor al de jongere zoetekauwen veel te bitter! Bijna iedereen is verslaafd aan zoet en aan suiker!