Exclusief voor abonnees

Iedereen allergisch? Steeds meer Belgen hebben last van een overgevoelige huid

Getty Images/iStockphoto
Allemaal goed en wel, die zomerkriebels, maar als het ook gaat jeuken en er rode vlekken ontstaan, is er toch iets meer aan de hand. Steeds meer Belgen zijn allergisch, en dat zie je aan onze huid.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karin verwimp

  Stop gewoon eens met overdreven netjes te zijn en begin eens met producten als Dettol om te poetsen buiten te gooien. De mens krijgt gewoon niet meer de kans om een deftig immuunsysteem op te bouwen.

 • Elke Claes

  Inderdaad Dominique. Ik werkte jaren in de zorgsector en 30-40 keer per shift handen wassen is niet abnormaal. Ik heb van jongsaf een heel gevoelige huid en mijn kinderen ook dus al die goedkope zeep was nefast voor mijn huid. Ik vermijd nu alle chemische brol, zoals ik al schreef, maak al mijn zepen en crèmes zelf, en ik heb nergens nog last van. Geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, olies, parfums, ... voor ons!

 • Walter Corneel

  Het ligt wel aan de te vele soorten en te vele geuren en te veel douchen enz .. Ik was mij met een eenvoudige zeep en niet elke dag maar om de 2 dagen zodat mijn huid kan herstellen dit op advies van een reeds op pensioen dermatoloog en sindsdien geen klachten meer we zijn veel te proper tegenwoordig

 • guido vermeyen

  Chris Van Den Eynde: wat u zegt is waar....toen ik dit enkele maanden hier schreef werd ik bekritiseerd omdat ik niet alle dagen douch...zeep is een grote boosdoener en liefst zeep met een lage PH.....mensen beseffen niet dat alle dagen baden of douchen niet nodig is, het droogt de huid uit.Je natuurlijke bescherming wordt weggewassen door agressieve zepen.

 • Dominique Hermys

  Contactallergie krijg je niet zomaar van vandaag op morgen. In een bepaald beroep kom je dagelijks in contact met heel veel stoffen. Na verloop van tijd worden uw lijsten langer en langer. Ook door medicatie, eten enz. Niet eenvoudig.