Exclusief voor abonnees

Hoe (on)gezond is een veganistisch dieet nu echt?

Een veganistisch gerecht.
thinkstock Een veganistisch gerecht.
‘Vegan food’, een dieet waarin geen dierlijke producten zoals melk, kaas en eieren worden gegeten, is hip. Dikwijls claimen veganisten dat zij zich fitter en gezonder voelen. Maar zijn ze dat ook? 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louella Van Oprooy

    De ervaring zegt dat de veganistisch levenstijl goed is voor je gezondheid. Alle mineralen en vitamine kan je in grotere mate in plantaardig voedsel terug vinden. Ons spijsverteringsstelsel is niet gemaakt om vlees te eten. Daar zijn onze darmen immers veel te lang voor. Ons spijsverteringsstelsel lijkt eerder op dat van herbivoren. Darmklachten, hart en vaatziekte ten gevolgen van voeding zullen je bij veganisten zelden tegen komen. Bekijk de docu "what the Health".

  • PIETER ROGIERS

    95% van veganisten en vegetariers zijn dit TIJDELIJK, vroeg of laat krijgen ze gezondheidsproblemem en moeten ze opnieuw dierlijke producten eten. De bouw van onze spijsvertering vertelt de eenvoudige waarheid: wij zijn van nature omnivoren en eten dus zowel plantaardige als dierlijke producten.