Hoe Lily Collins 15 kilo afviel voor haar nieuwe film

rv
In de film 'To The Bone', nu te zien op Netflix, speelt Lily Collins een meisje met anorexia. De dochter van zanger Phil kampte ooit zelf met de ziekte en viel voor de rol liefst 15 kilo af. Volgens critici was deze film het stomste en gevaarlijkste wat ze kon doen. "Ik heb getwijfeld", zegt ze zelf. "Maar het leek me goed om mijn eigen angsten te overwinnen."

Het feit dat Lily vroeger zélf met een eetstoornis kampte, maakte het haar niet gemakkelijk om zoveel kilo's af te vallen. "Dat gebeurde onder strikte begeleiding", zegt ze. "En er stond ook geen streefgewicht op, noch een datum waarop ik voldoende afgevallen moest zijn. Er was geen druk. Ik werd zeer nauw in de gaten gehouden door de producent, de regisseur, mijn mama en een voedingsdeskundige. Ik ben mezelf niet verloren in deze rol."

In 'To The Bone' zie je hoe Ellen donshaartjes krijgt op haar armen - zo probeert een ondervoed lichaam zich warm te houden - en ingevallen kaken en een graatmager skelet kweekt. "Daar kwam een boel special effects bij kijken", aldus Lily. "En make-up doet ook wonderen. Ik heb mijn lichaam op geen enkel moment in gevaar gebracht. Maar ik wilde wel ver genoeg kunnen gaan om Ellen zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten."

Lily, die er intussen weer gezond uitziet, wil met deze film aantonen dat er niks glamoureus of mooi is aan magerzucht, en benadrukt dat de prent niet aanzet tot anorexia. "Integendeel, ik hoop dat we hiermee tonen wat je jezelf - maar ook de mensen rond je - aandoet als je aan anorexia lijdt."

Hoe ze omging met de vele kritiek en hoe haar omgeving reageerde, lees je vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar één euro.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ano Niem

    Echt een topactrice..