Ga naar de mobiele website
^ Top

Hoe je toch gezond kunt eten als je blut bent

shutterstock
Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is, maar aan het einde van de maand avocado's en gojibessen kopen lukt helaas niet altijd meer. Pizza's en andere troep lonken dan wel heel erg verleidelijk met hun lage prijskaartje en korte bereidingstijd. Wij geven je 7 tips om toch gezond te koken met een beperkt budget.

1. Koop seizoensgroenten en -fruit
Seizoensgroenten en -fruit zijn gezond en vaak erg voordelig. Op het internet vind je gemakkelijk lijstjes terug, zodat je exact weet wat je moet laten en wat niet. Het is trouwens ook veel beter voor het milieu om nog even te wachten met die aardbeien bijvoorbeeld.

2. Maak een weekoverzicht
We kieperen met zijn allen dagelijks tonnen en tonnen voedsel de vuilbak in. Zonde en vooral ook duur. Je vermijdt dit door in het weekend een weekoverzicht te maken van wat je gaat eten. Zo kun je inplannen dat je bijvoorbeeld twee dagen achter elkaar iets klaarmaakt met spinazie in, wat je veel geld zal uitsparen.

3. Gebruik boodschappenlijstjes
Maak een lijstje voor je naar de supermarkt trekt. Dat houdt je tegen om impulsieve aankopen te doen, die je helemaal niet nodig hebt en die vaak duur en ongezond zijn.

4. Koop conserven in bulk
In supermarkten zoals Colruyt krijg je korting als je producten in grote hoeveelheden koopt. Laat je dus gaan op waren met een eindeloze houdbaarheidsdatum zoals pasta, tonijn in blik en quinoa. Een "investering" die je er op termijn sowieso uithaalt.

5. Let altijd op acties
Het klinkt logisch, maar acties kunnen je écht veel geld besparen. Ook kortingsbonnen maken soms een groot verschil, maar let altijd wel op de kleine lettertjes. Soms gaat er immers maar een paar cent af en geef je uiteindelijk meer uit omdat je een duurder product koopt.

6. Koop geen voorgemaakte maaltijden
Iedereen heeft het druk, maar groenten snijden en vlees of vis bakken kost echt niet zó veel tijd en je bespaart er heel veel geld mee.

7. Ga de exotische tour op
Exotische supermarkten zijn meestal spotgoedkoop en ze hebben toch een groot aanbod aan gezonde producten. En je leert meteen ook etenswaren kennen die je nooit in de standaard supermarkten zou vinden.

Meer over10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ISABEL FRANCOIS

  @Ronald,je kan op youtube leren hoe je aardappels en groenten schoonmaakt en klaarmaakt,kookfilmpjes voor beginners in overvloed.En een kinderkookboek kan je ook op weg helpen,je bent nooit te oud om te leren,succes!

 • Ronald Schoofs

  Was het maar makkelijk. Zelf kan ik moeilijk voor mij eigen koken. Ik kan het zelfs niet.

 • ISABEL FRANCOIS

  Ik moet het door ziekte ook met een pak minder inkomen doen en toch eet ik verse groenten en fruit.Ik koop seizoensgroenten,let op promoties of als het heel duur staat is er niks mis met diepvriesgroenten.Niks wordt weggegooid en een beetje creativiteit doet wonderen.Vorige week nog een bloemkool en 3kg witloof gekocht voor 6€,daar heb je 3l.soep en 4 grote porties voor.Zelfs met een stukje vlees eet je voor 5€/dag een gezonde ZELF gekookte maaltijd.

 • Lydia Appelmans

  Ik gooi nooit voedsel weg. Restjes worden altijd verwerkt. Een beetje creativiteit mensen !

 • Pascal Bastiaens

  Onmogelijk? Ik kocht vandaag 2 stekken witloof, wat ruim voldoende is als alleenstaande en betaalde...33 cent...

Meld een bug