Exclusief voor abonnees

Hoe gevaarlijk is vapen echt? Alle feiten op een rijtje

Getty Images
Oorspronkelijk is de e-sigaret op de markt gekomen als gezonder alternatief voor roken. Maar de laatste tijd duiken er alsmaar meer alarmerende berichten op: sommige Amerikaanse vapers zouden een longziekte ontwikkelen of zelfs overlijden. Hoe gevaarlijk is het nu echt? Wij legden ons oor te luisteren bij longarts en tabakoloog Marc Meysman. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jens Horemans

  ik heb een aantal jaren op een vergadering gevraagd aan onze arbeidsgeneesheer wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn op langere termijn. En die gevolgen zijn niet rooskleurig, geloof me maar. Aan al die vapers zeg ik, gebruik uw verstand en stop er mee nu je nog kan en er nog geen schadelijke gevolgen zijn.

 • Roger Cooks

  Was ik op mijn 15e niet beginnen roken, dat had in op mijn 73e wellicht geen 3 kransslagadesroverbruggingen moeten krijgen. Feit is wel dat ik nu al 2 1/2 jaar rookvrij ben. Sorry accijnzen en BTW op tabak. Haalde poen ze nu maar op een ander :-)

 • Rene Dannau

  beste Fons De spons dat vapen bestaat nog maar enkele jaren en de eerste vliegen vallen al van het plafond. beste u zit olie te verhitten die neerslaat in je luchtwegen te samen met chemische smaakmakers en geurstoffen.

 • Theo Van Hoof

  Die stoomboten weten niet hoe belachelijk ze eruit zien als ze aan het lurken zijn. Dat de >60 jarigen nog roken, kan ik begrijpen. Er werd in hun jeugd niet eens op de gevaren gewezen. Al die jonger zijn hadden beter moeten weten. We hadden nu al in een bijna rokersvrije omgeving moeten kunnen leven.

 • edwig smeets

  Het is vooral storend voor degene die ernaast of erachter zitten of lopen dit goedje stinkt gewoonweg vreselijk, die hele handel verbieden en vooral op de terrasjes is het vreselijk die stank en rook...bah.