Exclusief voor abonnees

Heeft voeding écht een positief effect op depressies of adhd?

Getty Images/Tetra images RF
Een nieuwe Australische studie zet de discussie over de positieve invloed van voeding of voedingssupplementen op geestelijke aandoeningen als depressie en adhd (opnieuw) op scherp. Waar de Australiërs een duidelijk effect zien, zijn Leidse onderzoekers sceptischer.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Antoon Soetens

    Als wij een fout schrijven dan kunnen wij het niet verbeteren, graag een aanpassing zoals bij facebook .Gelieve te verbeteren Doet men dat de behandeling... . moet zijn: Doet men de behandeling met dank Antoon

  • Antoon Soetens

    Bij een depressie geeft uw lichaam signalen waar het wenst behamdeld te worden. Doet men dat de behandeling uitwendig op de huid met een natuurlijk product dan verdwijnt de depressie,. Maar bij depressie zijn meestal een gevolg van meerdere systemen die ontregeld zijn. dus een algemene diagnose volgens mijn vinding is noodzakelijk maar men wordt terug de oude gezonde persoon.

  • Yannick Ceulemans

    Er is geen wondermiddel voor depressies. Het is een volledig mentale omslag die gemaakt moet worden. Gezonder eten en bewegen is maar een bruggetje om u een idee te geven dat je goed bezig bent, verder heeft het geen effect bij diepe emotionele problemen. Pillen zijn de grootste leugen die de pharma ons wijs maakt om van een depressie af te komen. Ze verlammen je hersenen en beschadigen uw zenuwstelsel en organen.