Goed nieuws: Kendall Jenner deelt haar fitnessroutine (en die duurt maar 11 minuten)

photo_news
Van realityster tot topmodel, online influencer tot gezicht van Estée Lauder: Kendall Jenner doet het allesbehalve slecht in het Hollywoodwereldje. En daar heeft uiteraard haar look iets mee te maken. Maar wie dacht dat ze daarvoor uren in de fitness doorbrengt, heeft het even verkeerd.

Op haar app deelde het model haar favoriete workout om in vorm te blijven. 13 oefeningen, die samen amper 11 minuten duren. En je hebt er niet eens iets voor nodig, dus je kan gewoon in de huiskamer aan het sporten slaan.

1. Planken
Rust met je onderarmen en tippen van je tenen op de grond, en maak van de rest van je lichaam een stijve plank. Hou 30 seconden aan.

2. De hoge plank
In plaats van op je onderarmen te rusten, steun je nu op je handen en hou je je armen gestrekt. Je schouders moeten recht boven je polsen zitten. Ook dit hou je 30 seconden aan.

3. De zijwaartse plank
Leun op één voorarm en hou de andere gestrekt in de lucht. Dat hou je 15 seconden vol terwijl je je lichaam zo stil mogelijk houdt. Herhaal aan de andere kant.

4. De zijwaartse plank mét crunches
Vond je die zijwaartse plank een makkie? Dan kan je een stapje verder gaan. De houding is hetzelfde, maar nu breng je ook je bovenste elleboog en knie vijf keer naar elkaar toe. Herhaal aan de andere kant.

5. De plank op één arm en één been
Ga in de gewone plankhouding staan, met je tenen en onderarmen op de grond. Breng om de beurt één arm of been naar boven: rechterarm strekken en weer terug, vervolgens je rechterbeen optillen en weer terug. Herhaal aan de andere kant en doe dit 15 seconden lang.

6. De beenlift
Steun op je armen en knieën en breng je been naar boven. Doe dit 15 keer per been.

7. De afwisselende crunch
Ga op je rug liggen, je handen onder je hoofd en de voeten plat op de grond zodat je knieën gebogen zijn. Vervolgens breng je je linkerelleboog naar je rechterknie en omgekeerd.

8. De kikker-crunch
Ga op je achterste zitten en hou je knieën van de grond in een lichte hoek. Zorg ervoor dat niets de grond raakt behalve je billen, en probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

9. De verticale crunch
Ga met je rug op de grond liggen, strek je benen en wijs met je tenen naar het plafond. Til nu ook je bovenlijf op, zorg dat je schouders van de grond zijn en wijs ook met je vingertoppen naar boven. Hou 20 seconden vol.

10. De luchtfiets
Ga opnieuw op je rug liggen en hou je benen in de lucht. Strek het ene been uit, terwijl je het andere naar je borst brengt, en wissel af zodat het net lijkt alsof je op een fiets zit. Mag het wat moeilijker? Doe dan ondertussen crunches: leg je handen onder je hoofd en breng je linkerelleboog naar je rechterknie en omgekeerd. Dit doe je 30 seconden.

11. De gewonde crunch
Deze kennen we allemaal: ga op je rug liggen met je voeten op de grond en de knieën gebogen. Hou je handen onder je hoofd en breng je schouders omhoog. Herhaal dit 20 keer.

12. De knie-naar-elleboog plank
Ga in de gewone plankhouding staan, en breng je linkerknie naar je rechterelleboog en omgekeerd. Iets te moeilijk? Doe dan gewoon de normale plankhouding nog een keertje.

13. De wiebelende plank
Steun op je handen en je tenen, en zorg dat je handen iets verder staan dan je schouders. Vervolgens ga je wiegen. Leun wat naar voren zodat je schouders weer boven je handen komen te staan, en dan zachtjes weer naar achteren.