Getest en goedgekeurd: tips tegen schurende billen

BRUNO PRESS
Vandaag kunnen we eindelijk profiteren van fantastische zomerweer. Al gaat dat jammer genoeg gepaard met een neveneffect: dijen die tegen elkaar schuren, wat soms vervelend en erg pijnlijk kan zijn. Wij testten alvast 3 methodes uit die echt werken tegen dit zomerse ongemak. Beloofd.

Wij zijn gezegend met een paar gezette billen, en dan hebben we het helaas pindakaas niet over stelten à la Beyoncé of Kim Kardashian. De hogere temperaturen zijn dus welgekomen, maar veroorzaken ook schuurplekken op onze dijen. Die ontstaan door de wrijving in combinatie met zweet, waardoor je zelfs kleine schaafwonden kan krijgen.

Deodorant

Hoe kunnen we zweet het best bestrijden? Juist ja, met deodorant. Een korte speurtocht op Google leert ons dat we het best een rollervariant met een formule van antitransparant kunnen gebruiken. Wij kozen voor eentje van Dove, en eerlijk waar: het werkt. Je neemt het best wel een klein exemplaar mee voor onderweg, want na een tijdje begin je gegarandeerd toch te zweten en kan je de deo nog een keertje bovenhalen.

Droogshampoo

Ook handig is droogshampoo. In eerste instantie stonden we wat twijfelachtig tegenover deze lifehack, want zou droogshampoo na een tijdje niet beginnen afbrokkelen waardoor de irritatie nog veel erger wordt? Om op veilig te spelen, haalden we een doorzichtige variant van L’Oréal uit onze kast. Die zorgde raar maar waar voor een verfrissend gevoel en beschermde onze billen een hele tijd tegen die vervelende wrijving. Na 4 uur was het effect wel uitgewerkt, dus wie een hele dag op de baan is, houdt het best een bus bij de hand. 

Smoovall

Dan bestaat er nog zoiets als Smoovall, een spray die belooft om je 4 uur lang te beschermen tegen schuurplekken. Het product is alleszins zéér eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is goed schudden met het busje, Smoovall op je huid sprayen en 20 à 30 seconden wachten. En inderdaad, het moet gezegd: dit is goed spul. Sinds ik Smoovall gebruik, heb ik geen pijnlijke schuurplekken meer gehad. Bovendien is het product onzichtbaar en ruikt het heerlijk fris. Het enige nadeel? Als je tussendoor moet bijsprayen, moet je écht wel een toilet opzoeken. In het openbaar met een busje tussen je benen staan spuiten is op z’n zachtst gezegd niet bijzonder elegant.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maya Debie

  Talkpoeder.

 • Kathleen Loix

  Vorig jaar Smoovall gekocht.. beste aankoop ooit

 • Shakira moessa

  Kort shortje

 • rudolf jacobs

  dat van dat shortje wou ik oo al zeggen,maar dat zal voor de meeste jonge dames te ouderwets en ongemakkelijk kunnen zijn,met al die spray s etc er wordt niks gezegd over huid irritaties en andere als het maar opbrengt en heeft u last krijgt je ,jffr of mvr het zal dan wel aan uw huid liggen want de anderen hahahahaha,dus licht shortje in china spotgoed koop kijk maar op internet

 • Ilse Verspreet

  of wat kilootjes afvallen, dat helpt ook :-)