Gentse start-up Jaswig: "Laat kinderen meer rechtstaan in de klas"

"If I had asked people what they wanted, they ...
Volwassenen zitten op een dag veel meer dan goed voor hen is, maar eigenlijk is dat voor kinderen niet anders, is het uitgangspunt van het Gentse start-upbedrijf Jaswig. Zij ontwikkelden StandUp, een staand bureau voor kinderen in de klas, wat hun gezondheid en concentratie ten goede moet komen. Het bedrijfje is nu op zoek naar geld om het product ook effectief op de markt te brengen.

Het StandUp bureau van het Gentse bedrijfje Jaswig is het initiatief van 8 jonge mensen, die zich de gezondheid van scholieren tussen 6 en 18 jaar aantrekken. In het volwassen bedrijfsleven rijst al langer de vraag of 8 uur per dag aan een bureau zitten wel gezond is, maar kinderen spenderen bijna evenveel tijd zittend in een klaslokaal.

De StandUp is verkrijgbaar in drie formaten, en werd al getest in verschillende Vlaamse scholen. Het is niet de bedoeling dat kinderen de hele dag rechtstaan, maar dat ze doorheen de dag kunnen afwisselen. Geschat wordt dat het kleinste model zo'n 350 euro zou kosten.

De StandUp is nog niet te koop voor scholen, want het bedrijf is via Kickstarter op dit moment nog op zoek naar 20.500 euro om het project rond te krijgen. Steunen kan dan ook via dit crowdfunding project. Meer info vind je via de website van Jaswig, of volg de ondernemers op Facebook.