Facebook bant 'naaktfoto' van terminale kankerpatiënte, maar die reageert grandioos

Facebook
Rowena Kincaid (40) uit Cardiff heeft de 'naaktregels' van Facebook overtreden met een foto van haar blote rechtertepel. Daarmee wou de terminale kankerpatiënte andere vrouwen waarschuwen voor de vreselijke ziekte. Maar de sociaalnetwerksite zag het anders en bande de foto. Toch kreeg de creatieve Kincaid het laatste woord.

Rowena Kincaid wilde levens redden met het gewraakte beeld. Kincaid heeft meer dan 11.000 volgers, die ze de uitslag rond haar tepel wou laten zien, een symptoom van haar dodelijke ziekte. Op twee uur tijd kreeg de foto 72.000 views. Maar Facebook haalde de foto dus weg. "Ze zien de reden erachter niet", postte Kincaid. "Het gebeurt automatisch. Ze beseffen niet dat die foto levens kan redden. Ik ben zwaar ontgoocheld, want het vroeg heel wat moed om de foto met jullie te delen. Ik ben mij heel bewust van mijn lichaam en stond er niet voor te springen."

Huiduitslag
Meestal wordt vrouwen aangeraden om knobbeltjes in de borsten op te sporen. Maar ook huiduitslag op de borst en rond de tepel kan een aanwijzing zijn voor een tumor, beweert Kincaid.

Kincaid kreeg de diagnose van borstkanker in 2009. Ze maakte er de BBC-documentaire Before I Kick the Bucket over, waarna ze haar Facebookpagina startte om haar volgers up to date te houden. In 2013 vertelden artsen haar dat ze nog maar zes maanden te leven had. Maar ze is er gelukkig nog altijd.

De moedige vrouw slaagde erin de ban van Facebook te omzeilen door haar foto te photoshoppen met een smiley. De boodschap erbij: "Wat je ziet, is uitslag op de borst rond een ingebeelde tepel en in mijn geval gaat het wel degelijk om kanker."

Facebook
Facebook

Hey you guys! You have all been so A-mazing! I'm listening to you all, & can see your anger & how upset some of you...

Posted by Rowena Kincaid: Before I Kick The Bucket on  Sunday, January 24, 2016