Exclusief recept uit nieuwe boek Pascale Naessens: zalmburgers met broccolipuree

Pascale Naessens.
rv Pascale Naessens.
Vorig jaar bracht Pascale Naessens het kookboek Nog eenvoudiger uit. Terug naar de basis, koken met maar vier ingrediënten. “In de supermarkt, aan het fornuis, in je hoofd. Het is haalbaar.” In september komt Nog eenvoudiger 2 uit. In primeur delen we hier een van de nieuwe recepten.

Zalmburgers met broccolipuree

• 2 zalmfilets zonder vel
• 1 broccoli
• 8 lente-uitjes
• 2 knoflookteentjes

Hak 5 lente-uitjes fijn en stoof ze samen met de broccoli gaar in wat water met een flinke scheut olijfolie. Snijd 2 knoflookteentjes en nog 2 lente-uitjes fijn. Doe ze samen met de zalm in een blender, voeg wat peper en zout toe en mix fijn. Vorm burgers van het zalmgehakt en bak ze 2 minuten aan elke kant in flink wat olijfolie aan. Giet het water van de broccoli af, voeg weer een flinke scheut olijfolie toe en pureer. Kruid met peper en zout. Versnipper het overgebleven lente-uitje en maak een sausje van 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olijfolie en het versnipperde uitje. Lepel de broccolipuree op een bord, leg er een zalmburger op en serveer met het sojasausje.

(lees verder onder de foto)

Zalmburgers met broccolipuree
Roos Mestdagh Zalmburgers met broccolipuree

Wil je binnenkort meedoen aan de Puur & Lichter challenge van Pascale Naessens op HLN? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief en ontvang gedurende tien dagen elke dag drie recepten voor ontbijt, lunch en avondeten. Pascale geeft ook tips en adviezen.




6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hella Van Genechten

    Aan diegenen die vinden dat dat zo’n slecht eten is en stomme recepten zijn. Waarom lezen jullie dan het artikel?

  • Wouters Bernadette

    In mijn ogen is dat verbrand. En wie verbrand zegt ... zegt ongezond. Dus nee, danku

  • Van Camp Robin

    Zonde van de zalm, kapot gehakt en drooggebakken. Ziet er niet uit. Geen respect voor het product.

  • rudy bryssinck

    Overschotjes verzamelen en dan kom je na mengeling tot een nieuw recept om een (kook)boek te schrijven

  • Peter Janssens

    Toch mooie als u werkgever reclamen voor u maakt ! Ons kent ons !