Eureka: wetenschappers brouwen alcohol waar je géén kater van krijgt

Shutterstock
Goed nieuws voor mensen die ervan houden af en toe eens stevig door te zakken: aan de universiteit van Illinois hebben wetenschappers een manier gevonden om alcohol te brouwen waar je géén kater van krijgt.

De onderzoekers zochten en vonden een manier om giststammen die alcoholische dranken bepaalde eigenschappen geven te identificeren en verwijderen.

"Stel: we hebben een gist dat wijn een geweldige smaak geeft en we willen weten hoe", legt onderzoeker Yong-Su Jin uit in het Applied and Environmental Microbiology Journal. "Om dat te weten te komen isoleren we het ene gen na het andere en zien we welk effect dat heeft op de wijn. Als de specifieke smaak weg is, weten we welk gen ervoor verantwoordelijk is."

Jin voegt daaraan toe dat wijnmakers dezelfde techniek kunnen gebruiken  om de fermentatie aan te passen die toxines creëert die kunnen leiden tot een kater. Heel technisch allemaal, maar wij onthouden dat het nu mogelijk is om alcoholische dranken te maken waar je géén kater van krijgt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels